Natuurkampeerterrein Amstelkade

Wilnis

Amstelkade

Groene hartkloppingen aan het water

Zeeland stond al lange tijd op ons verlanglijstje. Uiteraard zijn we er al wel een aantal keren geweest, maar kamperen met Ons Keetje hadden we er nog niet gedaan.  
Kamperen in Zeeland had een associatie met grote volle campings, zuipende jongeren, niet ons ding. Uiteraard is dat onzin, want Zeeland biedt veel meer. 

Op zoek naar een geschikte camping kom je erachter dat er heel veel keuze is in Zeeland, campings lijken in overvloed. Camping Zilt bij Zee sprak ons wel aan. De ligging, de rust die de website uitstraalt en de omschrijving die we lazen.  Het werd ons eerste verblijf van ons roadtrip Nederland 2022. Via de polder kwamen we aangereden en de weidsheid om ons heen bevalt al goed. 

We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaar, die ons vertelt welk plekje wij toegewezen hebben gekregen. We rijden de camping verder op en zijn even een klein beetje teleurgesteld dat we geen plekje met het weidse uitzicht hebben. Wel merken we meteen dat er een harde wind staat en dat op de plek die wij toegewezen gekregen hebben, we Ons Keetje zo neer kunnen zetten dat we redelijk ut de wind kunnen zitten. We plaatsen Ons Keetje, luifel eraan en binnen 40 minuten zijn we volledig gesetteld en tevreden op ons plekje. 

Als je een kijkje neemt op de camping zie je veel leuke details. De omgeving is een perfecte plek voor surfers en daar is de sfeer op de camping ook naar. Neem bijvoorbeeld de buitendouche, met daarnaast een plek waar je je surfspullen kunt afspoelen en hangers voor je surfkleding. 
In het toiletgebouw klinkt een gezellig muziekje en het uitzicht vanaf het toiletgebouw is prachtig. 
Op de camping vind je diverse leuke paadjes, die je leiden naar een ander veldje of de parkeerplaats. Over de camping verspreid zie je picknicktafels staan voor algemeen gebruik en ook is er een algemene kampvuurplaats met driepoot om te koken. 

Aan de kinderen is ook gedacht. Je vindt onder andere een trampoline en een leuk zandbak gemaakt van een bootje. Wil je je sportieve ei kwijt dan kan dit bij de tafeltennistafel, volleybal/batmintonveldje of bij de aanwezige voetbalgoaltjes. Wil je graag suppen, dan kun je op de camping een sup huren voor een schappelijke prijs. Op ongeveer 500 meter vind je een baai in het Grevelingenmeer waar je het water in kan. 

Wij maakten vanaf de camping diverse uitstapjes. Wandelend naar Brouwershaven, en op de fiets naar het prachtige Zierikzee. Deze twee plaatsen mag je niet overslaan als je verblijft bij camping Zilt bij Zee. Ook bezochten we het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee, met de fiets staken we de Brouwerdam over om ook dit prachtige groene eiland te bewonderen. 

Wil je weten wat onze route was? Kijk dan op onze Instagram pagina of volg de link op Strava: 

Wandelen naar Brouwershaven: Klik hier voor onze wandeling
Fietsen naar Zierikzee: Klik hier voor onze fietstocht
Fietsen via de Brouwersdam naar Goeree-Overflakkee:  Klik hier voor onze fietstocht

In de avond liepen we graag een rondje bij de haven van Scharendijke. De zonsondergangen zijn hier prachtig!  

We hebben echt heerlijk genoten op camping Zilt bij Zee met de prachtige omgeving. Ook als je geen surfer of watersportliefhebber bent is dit een heerlijke plek om te verblijven. Onze roadtrip gaat weer verder, maar we denken met een warm gevoel (en wind in de haren) terug aan de fijne dagen hier. 

Campingkenmerken:

  • Naast camping ook een zorgboerderij
  • Kies zelf je kampeerplek uit
  • Ruime kampeerplekken
  • Schoon, maar verouderd sanitair
  • Kinderboerderij en theehuis op de camping
  • Diverse huuraccomodaties
  • Kampvuur toegestaan

Campinginfo:

Amstelkade 61
3648 KA Wilnis

+31(0)172 – 40 80 80  (tot 17.00 uur)

www.amstelkade.nl
amstelkade@reinaerde.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *