Hotel Broeck

Oudewater

Oudewater

Voel je thuis bij Broeck aan de Broeckerstraat in Oudewater!

Voor de zondag stond een bezoek aan familie in Waddinxveen gepland. Lydia zou Lydia niet zijn om het weekend te verlengen met een overnachting ergens halverwege de route. Na lang zoeken kwam ze uit bij het voor ons onbekende stadje Oudewater in Utrecht. In dit mooie en oudste stadje van het Groene Hart ligt het prachtige Hotel Grand Café Broeck wat perfect voldoet aan onze wensen. Bij aankomst werden we gastvrij ontvangen door de manager van het hotel, een vriendelijke behulpzame dame met liefde voor het vak. Hotel Broeck is gevestigd in een authentiek pand met 24 sfeervolle hotelkamers, een grand café, serre, terras en vergaderruimte, midden in het centrum van Oudewater op loopafstand van de markt met bijzondere panden.
 

Door het gastvrije ontvangst en de uitstraling van het hotel, voelde we ons al vanaf de eerste minuut helemaal thuis. De kamer was direct beschikbaar, waardoor we al vroeg in de middag het dorpje Oudewater en de omgeving konden gaan verkennen. In het hotel liggen meerdere wandel- en fietsroutes en informatie over de omgeving, maar wij besloten om op eigen initiatief een route te gaan wandelen. Doordat Oudewater vrij onbekend voor ons was, waren direct onder de indruk van het prachtige historische centrum met haar oude panden en grachten. We keken onze ogen uit en hebben door ieder straatje geslenterd om te genieten van de mooie panden. Omdat we er geen genoeg van konden krijgen, hebben we de wandeling uitgebreid langs een aftakking van de Hollandsche Ijssel. Uiteindelijk kwamen we na 14 km weer terug bij ons hotel. 

De lockdown was net voorbij, dus wij konden als eerste weer gebruik maken van een heerlijk diner in het hotel. Gelukkig niet op de hotelkamer, maar in de sfeervolle serre hebben we genoten van het lekkers wat de kok voor ons klaargemaakt had. Moe maar voldaan en met onze buik strak zijn we naar de hotelkamer gegaan en hebben we lekker geslapen in een goed bed. ’s Morgensvroeg stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar zodat we de dag goed konden beginnen. Na het ontbijt was het helaas alweer tijd om uit te checken en onze reis verder te vervolgen naar Waddinxveen. Wat heeft Oudewater en Hotel Broeck ons verrast. 

Wat hebben wij genoten van het stadje en de gastvrijheid van het hotel personeel. Dit is nu net zo’n kers op de taart dat je van te voren niet verwacht had. Een verblijf wat wij niet snel zullen vergeten en iedereen aan kunnen raden.

Hotel kenmerken:
 
  • Gelegen midden in het historisch centrum
  • Gastvrij en betrokken personeel
  • Heerlijke serre en terras voor ontbijt en diner
  • Sfeervolle hotelkamers
  • Mogelijkheid voor vergaderingen

 Hotel info:

Grand café hotel Broeck
Broeckerstraat 20
3421 BL  OUDEWATER
+31 348 748 494

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *