Buitengoed de Boomgaard

Bunnik

Buitengoed de Boomgaard

Buiten is het goed

Na drie geweldige dagen in Leende vervolgde we de reis naar het midden van Nederland. De volgende bestemming was Bunnik. Helaas was het weer wat omgeslagen en het zonnetje verdwenen. Deze mooie camping is gelegen aan de snelweg maar ondanks dat heeft het een prachtige aankomst door de oprijlaan tussen de naaldbomen. Het ontvangst in het mooie gebouw van de receptie was goed. We werden vriendelijk verholpen en doorverwezen naar onze plek (nr. 9) voor de komende dagen. We wisten dat er in de zomer een brand was geweest in het horecagedeelte van de camping maar ze hebben er alles aan gedaan dat de gasten hier geen overlast van ondervinden. Onze complimenten hiervoor.

Buitengoed de Boomgaard

Aangekomen op onze plek voor de komende dagen hebben wij ook weer een leermoment ondervonden. Niet dat de plek niet goed was, maar het veld waar wij op stonden was niet echt het veld wat wij voor ogen hebben als charme plek. Wij hadden bij de camping gereserveerd maar niet aangegeven waar we wilde staan of waar onze voorkeur naar uit gaat. Uiteindelijk kwamen we op een veld te staan waar iedereen in een rijtje staat en rondom ons veel vaste seizoensplekken. Nogmaals, daar was niets mis mee en het was mooie ruime plek maar wel zonde. Zeker nadat we een rondje over de camping gingen maken. Als je de camping verder afloopt dan kom je op een schitterend deel van de camping. Dat deel is wat wij zien als een charme camping. Werkelijk waar prachtig. Een mooi ruim veld voor doortrekkers, leuke lodges en safari cottages, een watertje, mooi speelgedeelte, leuke Foodtrucks en een prachtig uitzicht. Hierdoor kregen we nog  meer spijt dat we ons vooraf niet beter ingeleefd hadden en een plaats op dit deel hadden gereserveerd. Een harde leer voor de volgende keer. 

Neemt niet weg dat we het alsnog heerlijk hebben gehad. De camping ligt op fietsafstand van het centrum van Utrecht. De eerste avond hebben we de fiets gepakt en hebben we heerlijk rondgewandeld door het mooie centrum van Utrecht. Uiteindelijk mag een bezoek aan het Belgisch biercafé Olivier niet ontbreken. Na een aantal lekkere speciaal biertjes en heerlijke mosselen fietste we voldaan terug naar de camping. Aangekomen op de camping zagen we overal gezellige kampvuurtjes. Bij de receptie kun je een tegel, vuurkorf en hout bestellen zodat je bij je eigen caravan of tent een heerlijk vuurtje kunt maken. Wij hadden dat helaas niet geregeld, maar genoten nog even van alle andere vuurtjes rondom ons heen. 

 

Hier zie je onze fiets en wandelroute naar en door Utrecht centrum.

 

De volgende ochtend hadden we op tijd de wekker gezet voor een heerlijk ontbijt dat we op de camping gereserveerd hadden. De camping ligt nabij de Utrechtse Heuvelrug dus na het ontbijt sprongen we snel op onze fiets om via Zeist de Utrechtse Heuvelrug te gaan ontdekken. Wat een prachtig gebied en zeer de moeite waard. Veel mooie trekpleisters zoals de Zeisterbos, de KNVB Campus, Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer. We wisten dat het weer in de loop van de dag om zou slaan dus het was wachten op de regen. Gelukkig kwamen we net op tijd aan bij Restaurant ’t Vosje in Maarn. Wat een gezellige plek. Dat was maar goed ook want uiteindelijk zijn we daar lang geweest en hebben we ons prima vermaakt. Toen de stortbuien wat afgevlakt waren, hebben we toch maar besloten om op de fiets te stappen en hebben we het aanbod van de eigenaar, die ons weg wilde brengen, afgeslagen. Uiteindelijk hebben we nog tientallen km’s in de regen genoten van het prachtige gebied.  Zie hier onze route.

Helaas was het die avond te koud en nat om lekker buiten te zitten dus hebben we één van de weinige keren een gezellige avond in Ons Keetje doorgebracht.

De camping is prachtig en een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad Utrecht en de rust van de Utrechtse Heuvelrug. De camping heeft voor ieder wat wils. Ben je liever onder de mensen en dichtbij een toiletgebouw, dan reserveer je een plekje op het voorste deel van de camping. Hou je meer van charme en prachtige uitzichten, dan reserveer je een plekje op het achterste deel van de camping. Wij hebben er van geleerd en kijken voortaan vooraf kritisch om het mooiste plekje te reserveren.

Campingkenmerken:

  • Camping voor ieder wat wils
  • Voldoende en mooi schoon sanitair
  • Kampvuur te reserveren via de receptie
  • Drankjes, ijsjes etc te verkrijgen bij de foodtrucks
  • Kindvriendelijke camping en ideaal voor kleine kinderen
  • Ideale uitvalsbasis naar de stad Utrecht en Utrechtse Heuvelrug

Campinginfo:

Buitengoed de Boomgaard
Parallelweg 9
3981 HG Bunnik ( Utrecht)
+31 (0)30 65 63 896

welkom@buitengoeddeboomgaard.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *