De Roos

Ommen

Eskamp

Het goede leven aan de Vecht

Eindelijk naar camping de Roos, wat keken wij hier naar uit. Door het slechte weer en de COVID19 moesten we de vakantie met onze jongens en Ons Keetje in het voorjaar diverse keren verplaatsen. Telkens was er wel iemand in quarantaine of viel het weekend in het water en kon het niet doorgaan. Gelukkig was de camping iedere keer bereid om het weekend te verplaatsen naar een  ander weekend. Wat waren wij daar blij mee en wat een geweldige service van deze prachtige camping. 

Op vrijdag 10 september was het dan zover. Ondanks de gitzwarte wolken boven Nijmegen konden we met z’n zessen in één auto de reis naar Overijssel maken. Wat was het gezellig met z’n alle in de auto en elke keer weten we er weer een feestje van te maken.Aangekomen op de camping werden we netjes ontvangen en konden we gelijk doorrijden naar onze plek. De omgeving was al prachtig maar de camping was helemaal schitterend. We hadden een mooie ruime plek met uitzicht over de Vecht. De jongens gingen direct spelen met de voetbaltafel, tafeltennistafel en op het voetbalveld zodat wij rustig Ons Keetje konden installeren en de tent op konden zetten. Het was al laat dus eerst gezellig met z’n alle buiten eten en daarna een rondje over de camping. Wat was dat verrassend en mooi. We hadden al goede verwachtingen maar de werkelijkheid overtrof alles. Een camping naar ons hart. 
Na een gezellige avond en een goede nachtrust gingen de kinderen de bestelde broodjes ophalen voor een goed ontbijt. Een rustige start van de dag, zodat iedereen op zijn eigen manier kon genieten van de camping. Voor de kinderen was er genoeg te doen waardoor wij ook lekker konden genieten van dit weekend.
Camping de Roos ligt in een waar natuurparadijs en aan de Vecht. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen of bootje varen. Wij lagen een stukje van de Vecht af (ca. 50 meter) maar er zijn ook veel plaatsen strak aan de Vecht waar je een schitterend uitzicht hebt. De camping ligt in de bossen en tussen de plaatsen Beerze, Hardenberg en Ommen. Wij besloten om die middag met de jongens naar het mooie plaatsje Ommen te gaan. Waar we de jongens vaak moeilijk mee naar een dorpje krijgen, gingen ze nu graag mee. We hebben de hele middag door Ommen gestruind en gewinkeld en ze vonden het heel erg leuk. Ommen is echt een mooi toeristisch plaatsje waar veel te beleven is. Gelukkig net op tijd terug op de camping om de pizza’s voor ´de Pizza avond´  te bestellen. 
Net buiten de camping aan de Vecht ligt een wandelgebied waar heel veel runderen lopen. Dit geeft een schitterend beeld en je kunt heel dicht bij de runderen komen. Dit leverde mooie foto’s op. Omdat we geen genoeg konden krijgen van deze mooie charme camping hebben we die middag nog een grote ronde over de camping gewandeld. Wat is het daar toch prachtig en een diversiteit aan velden. Heel onverwacht verbleven er ook bekende uit Nijmegen op de camping dus wat is er dan leuker dan even samen wat te borrelen. De tijd vloog dus beide families moesten haast maken voor de Pizza avond. De pizza’s werden heerlijk bereid en we konden zo aanschuiven op het overdekte terras. Dit is toch een sfeertje waar wij van houden. Daarna nog even gezellig spelletjes doen met de kinderen onder de luifel van Ons Keetje en lekker slapen. De ochtend erna waren Martijn en Kian vroeg opgestaan om een ronde te gaan hardlopen langs de Vecht en door de bossen. Ze hadden afgesproken om na het hardlopen iedereen wakker te maken om gezamenlijk  met het andere gezin een ochtend duik te nemen in de Vecht. Het mooie was dat iedereen ook direct zijn bed uit kwam en mee deed. Wat is er nu heerlijker dan ’s morgensvroeg een stukje te gaan zwemmen in het koude natuurwater. Dat was echt het hoogtepunt van het weekend en we waren trots op iedereen die mee deed.
 

Het nadeel van een weekendje weg is dat het zo kort duurt. Na het Vecht avontuur moesten we weer gaan afbreken en de auto vol gaan laden. Wat was dat balen want we hebben het allemaal zo goed naar ons zin gehad en het weekend was voorbij gevlogen. Het opruimen ging voorspoedig dus halverwege de middag konden we de terugreis in gaan zetten. Het was wederom een groot feest in de auto met veel gezellige muziek. Hiermee kwam er een einde aan dit mooie weekend. Mede door de goede service van de camping zijn wij blij dat we dit niet mis hebben gelopen. Camping de Roos zal altijd in onze herinnering blijven en we zullen hier zeker vaker terugkomen want we hebben nog lang niet alles van de omgeving gezien en deze camping zal nooit vervelen. 

Campingkenmerken:

  • Charme camping
  • Hele groene camping
  • Een camping van Huttopia
  • Vrij groot, maar dat merk je niet
  • Simpel, maar mooi sanitair
  • Unieke accomodaties te huur
  • Aan de Vecht

Campinginfo:

Camping de Roos 
Beerzerweg 10
7736 PJ BEERZE-OMMEN

0031 523 251 234

www.campingderoos.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *