Dijksehoeve

Nistelrode

Brabantse kampeerbeleving in de polder

Een keer niet kamperen met Ons Keetje, maar in een ingerichte tent bij Kampeerbeleving Dijksehoeve.
Kamperen bij de Dijksehoeve is echt een beleving. Er staan 5 compleet ingerichte tenten verdeeld over het terrein. Wat opvalt is dat het terrein ruim is opgezet.  Elke tent heeft echt zijn eigen space.

Na een warm welkom kregen wij onze mooi ingerichte de Waard tent toegewezen. Een beetje retro ingericht, compleet met koelkast, mooi tapijt en platenspeler.

We zetten een plaatje op en gaan voor de tent eerst eens genieten van het uitzicht. Maar al snel wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld en we gaan een rondje maken over de camping.

 


De inrichting van de tent is ook het sfeertje van de camping. Het is niet groot, maar alles klopt tot in de puntjes bij de uitstraling die we kennen van de website van Dijksehoeve. Een klein watertje in het midden van de camping is veilig omheind met een hek. De mooie oude bomen blijken ook beschermd te zijn en zorgen voor een intieme sfeer en in de zomer voor de nodige schaduw. Gemoedelijk en gastvrij, natuurlijke materialen en op elke plek, vanaf de tent, het terras, de buitenkeuken en zelfs in ’t Badhuys kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Voor het ontbijt je broodjes bestellen en op dinsdag en zaterdag kun je zelfs een luxe ontbijtmand bestellen. De ontbijtmand was werkelijk een feestje, met liefde gemaakt.

Wij zijn dol op een vuurtje stoken. En laat je nou bij elke tent een eigen vuurschaal en driepoot hebben waarop je kunt koken. Je kunt ons niet blijer maken. Mocht je niet zo van koken houden boven open vuur, dan kun je ook gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken. Regelmatig organiseren de eigenaren Geert en Eke ook een avond dat je mee kunt eten. Je eet dan mee met wat de pot schaft, hoe leuk is dat?

Er zijn diverse dieren, waaronder knuffelkonijnen en kipjes waarvan je dagelijks een vers eitje kunt verwachten. Heb je zelf eten over , gooi het dan niet in de prullenbak, de kipjes eten echt alles. Zelf ons restje van ons stoofpotje aten ze vrolijk op.

Je kan in de omgeving ook heerlijk wandelen door natuurgebied de Bedafse Bergen. Wandel over kronkelende paadjes tussen de oeroude bomen door en tuur vanaf de zandbergen over het stuifzandgebied.

Wij knoopten zelf een wandeling in elkaar  van ongeveer 13 kilometer. 
We begonnen de route tegenover de camping. Start bij wandelknooppunt 2. Voor de route van  volg de knooppunten: 60 – 17 – 2 – 10 – 13 – 92 – 93 – 94 – 96 – 11 – 40 – 43 – 97 – 6 – 97 – 3 – 90 – 5 – 11. Echt een aanrader!

Zoals eerder gezegd is bij Dijksehoeve aan alles gedacht. Is het wat slechter weer kun je onder de overkapping of binnen zitten. Voor kinderen is er een grote trampoline, diverse speeltoestel en naast de afwasplek is een kinderkeukentje. De camping is veilig omheind, je sluit het altijd af met een # . Erg leuk detail!

De binnenruimte ‘Bienie Bar’is gezellig ingericht. Je vind hier naast de bar een koelkast met lokale biertjes en een vriezer met lokaal ijs. 

De buitenkeuken ‘ ’t Braaihuys’ is ook van alle gemakken voorzien. Je kijkt vanaf de keuken uit op een prachtig uitzicht.

Het Badhuys is een unieke in zijn soort. Ook hier kun je onder het tandenpoetsen genieten van een mooi uitzicht. 

De eigenaren Geert en Eke, maar ook hun 3 kinderen doen er alles aan om je je thuis te laten voelen. Je merkt dat hun liefde echt uit gaan naar wat ze doen. Kortom als je van kleinschalig en Brabantse gezelligheid houd, zul je je hier zeker thuis voelen!

Camping kenmerken:

  • De camping beschikt over 5 compleet ingerichte huurtenten..
  • Je mag bij je tent je eigen kampvuurtje maken, maar kunt ook plaats nemen bij de gemeenschappelijke vuurplaats.
  • Koken kan boven het vuur, maar ook in de gemeenschappelijke buitenkeuken.

  • Er is is zowel binnen als buiten een gemeenschappelijke overdekte sfeervolle ruimte.

 

Campinginfo:

Kampeerbeleving Dijksehoeve
Langstraat 29
5388 VS Nistelrode

+31 682 019 597

www.dijksehoeve.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *