Drenthe

Drenthe wat ben he mooi

Drenthe

Drenthe, vooral bekend van de TT in Assen, de hunebedden en de diverse brinkdorpen. Drenthe heeft prachtige Nationale parken en uitgestrekte bossen en heidevelden en zandverstuivingen. Een kleine provincie met veel diversiteit. Je leest het hier.

Heb je zelf nog leuke tips, foto’s of een blog, deel het dan via de link onderaan de pagina.

Winterwoods Yurt

Overnachten in Drenthe

Ga naar onze tips
Kamp Westerbork

Activiteiten in Drenthe

Ga naar onze tips
Het Blauwe Meer

Wandelen in Drenthe

Ga naar onze tips

Overnachten in Drenthe

Voscheheugte Mantinge

Tussen het Drentse bos, heidevelden, stuifzandgebieden en landbouwgrond ligt het mooie natuurkampeerterrein de Voscheheugte. Door de prachtige ligging van de camping maak je zomaar kans om vanaf je campingplek wild te spotten. De camping bestaat uit ruime kampeerplekken, maar ook uit een ruim aantal unieke accommodaties. Kom je met je eigen kampeermiddel dan mag je bij aankomst zelf je plek uitzoeken en ....

Winterwoods

Verscholen diep in de bossen van natuurgebied het Hart van Drenthe ligt het Uteringskamp, waar je in de winter Basecamp Winterwoords vindt. Winterwoods is één van pop-up campings van Travelbase. Winterwoods staat voor Yurt Experience waar je even helemaal terug gaat naar de basis. Overnachten in de dichte bossen middenin de natuur, genieten van de prachtige omgeving en activiteiten en de knusheid ervaren van een verblijf in een yurt...

Activiteiten in Gelderland

Monumentendorp Orvelte

Orvelte, gelegen in Midden-Drenthe, is een betoverend historisch brinkdorp dat zeker een bezoek waard is. Ontdek de charme van de monumentale huisjes en krijg een glimp van het leven en werk in vroegere tijden. Ondanks de drukte in de zomermaanden, konden we vandaag in alle rust genieten van deze unieke ervaring. Ontdek zelf waarom Orvelte een verborgen parel is in Nederland!

Kamp Westerbork

Ben je op zoek naar een aangrijpende en educatieve ervaring? Breng dan een bezoek aan Kamp Westerbork, een plek doordrenkt van geschiedenis en herinnering. Stap terug in de tijd en ontdek het verhaal van de duizenden Joodse, Roma en Sinti mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar dit kamp werden gedeporteerd. de geschiedenis van de Holocaust belicht. Leer, herdenk en reflecteer op deze belangrijke locatie.

Wandelen in Drenthe

Nationaal Park Dwingerderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is ongeveer 37 km2 groot en ligt tussen de plaatsen Dwingeloo, Ruinen en Beilen. Kenmerkend voor dit gebied is dat het het grootste natte heidegebied van West-Europa is. Je vind hier naast heide veel bossen en mooie bosmeren. Er leven veel wilde dieren, als je geluk heb spot je ze! Allemaal ingrediënten waarom het al lang op ons wensenlijstje stond om hier te wandelen.

Het Blauwe Meer

Verken de natuurlijke pracht van Drenthe tijdens een wandeling rondom het Blauwe Meer. Geniet van de rust en sereniteit terwijl u door dit idyllische landschap wandelt, omgeven door helderblauw water en weelderig groen. Ontdek de diverse flora en fauna terwijl u geniet van een ontspannen wandeling langs de oevers van dit betoverende meer. Kom en beleef de schoonheid van het Blauwe Meer in Drenthe!