Gelderland

provincie Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland gelegen in het midden en oosten van het land. 
De provincie grenst voor een groot deel aan Duitsland en grenst maar liefst aan zes andere Nederlandse provincies. Het mooie historische Arnhem is de  hoofdstad van Gelderland.  Het natuurgenied de Veluwe, de groene achterhoek en het rivierenland. Gelderland is een unieke combinatie van wandelen en fietsen, natuurbeleving en winkelen, cultuur snuiven, gezellige en actieve uitjes en gastvrij overnachten. Lees hier over de mooiste plekken van Gelderland.

Het masker van Nijmegen

Het gezicht van Nijmegen

In Veur Lent vind je sinds 2020 een enorm beeld van een Romeins masker, gemaakt door kunstenaar Andreas Hetfeld, tegen.  Je kunt dit masker bewonderen door een mooi wandeling te maken via de bruggen van Nijmegen. Maar het masker is ook per auto bereikbaar. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan museum het Valkhof.

 

Ga naar museum het ValkhofWandeling via de bruggen
Silo art tour

Silo Art tour

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Ga mee op reis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek!

 

Ga naar de website
Berg en Dal

Gemeente Berg en Dal

In de gemeente Berg en Dal is vanalles te beleven. Mooie wandelingen door de bossen. Door de hoogteverschillen doet Berg en Dal soms wat buitenlands aan. Het grenst dan ook met Duitsland. 

Groesbeek is een charmant dorp, je vind hier zelfs heus wijndorp. 

Aan musea ook geen gebrek. En voor de kleineren onder is park Tivoli mooie ervaring.

Meer over de gemeente Berg en Dal
Pinguins Burgers´Zoo

Burgers´ Zoo

In de hoofdstad van Gelderland vind je Burgers´ Zoo. 

Je vindt hier een echte overdekte jungle, maar kunt ook een bezoek brengen aan de woestijn! Burgers´Zoo is maar lliefst 45 hectare groot.  De natuurlijke leefomgevingen van de planten en dieren zijn nagegbouwd, dus in één dag kun je de hele wereld rond.

 

Ga naar Burgers´Zoo
Arnhem

Arnhem

Heukelum

Heukelum

Buren

Buren