Gelderland

provincie Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland gelegen in het midden en oosten van het land. 
De provincie grenst voor een groot deel aan Duitsland en grenst maar liefst aan zes andere Nederlandse provincies. Het mooie historische Arnhem is de  hoofdstad van Gelderland.  Het natuurgenied de Veluwe, de groene achterhoek en het rivierenland. Gelderland is een unieke combinatie van wandelen en fietsen, natuurbeleving en winkelen, cultuur snuiven, gezellige en actieve uitjes en gastvrij overnachten. Lees hier over de mooiste plekken van Gelderland.

Overnachten in Gelderland

Ga naar onze tips

Activiteiten in Gelderland

Ga naar onze tips
Berg en Dal

Wandelen in Gelderland

Ga naar onze tips

Overnachten in Gelderland

Tinyhouse Grøn Epe

Tussen het groen in huisje Grøn Epe: Een weekend verblijven in een Tinyhouse op de Veluwe, dat klinkt toch heerlijk. Hoe leuk is het dan dat dit huisje Tiny House Grøn heet en Grunn, Groningen, is de geboorteplaats van Lydia. En laat dit huisje nou staan op Recreatiepark De Veldkamp, waar Lydia, toen dit nog een camping was, ooit animatiewerk heeft gedaan. Epe is niet onbekend voor ons, er is zoveel te doen ...

Oetdoor Haarlo

oen we tijdens de voorbereiding Oetdoor op internet tegen kwamen, wisten we het gelijk, die moet in de Roadtrip ingepland worden. De verwachting was dat deze camping het hoogtepunt van de Roadtrip 2021 zou moeten worden. De combinatie van Scandinavische sferen en een Nederlandse camping, dat moet toch een topcombinatie zijn. Lydia heeft een zwak voor Zweden en ook Martijn droomt van een wintervakantie in Lapland. Lydia heeft zelfs een tijdje in Zweden gestudeerd en ze heeft voor een bekend groot Zweeds bedrijf gewerkt, dus...

Activiteiten in Gelderland

Wildspotten in Epe

Wil je wild spotten, ga dan op de Veuluwe richting Epe. In Epe bieden ze 100%. Dat wil je toch met je eigen ogen ervaren. Via VVV Epe worden diverse wildexcursies aangeboden. Onder andere met boswachter Jan Niebeek. Bij zonsopkomst of zonderondergang maak je de meeste kans op het spotten van Wild. Jan weet de mooiste routes en kent de mooiste verhalen. Van een unieke beleving ben je sowieso verzekerd.

Het gezicht van Nijmegen

In Veur Lent vind je sinds 2020 een enorm beeld van een Romeins masker, gemaakt door kunstenaar Andreas Hetfeld, tegen.  Je kunt dit masker bewonderen door een mooi wandeling te maken via de bruggen van Nijmegen (zie wandelen in Gelderland). Maar het masker is ook per auto bereikbaar. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan museum het Valkhof.

Silo Art Tour

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Ga mee op reis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek!

Bezoek Boven Leeuwen

Martijn is opgegroeid in Boven-Leeuwen. Wie kan er dan beter tips geven over deze omgeving dan hij. Lees hier de blog en ontdek waarom je een bezoekje zou brengen aan dit dorp in het Land van Maas en Waal.

Eendenverhuur NYMA

Met een 2CV de omgeving van Nijmegen verkennen. Probeer zo veel mogelijk snelwegen te vermijden dan kom je op de mooiste plekken. Bij Eendenverhuur NYMA heb je de keuze uit 10 verschillende 2CV's om mee rond te touren, daarnaast kun je kiezen voor één van de geboden arrangementen. Bijvoorbeeld een luncharrangent of proeverij bij het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek,

Hattem en het bakkerijmuseum

Hattem is een klein Hanzestadje met een Middeleeuwse geschiedenis. Wandel door de pitoreske straatjes en strijk neer in één van de gezellge restaurantjes of terrassen. Je kunt zelfstandig rondwandelen of er voor kiezen om met een gids een stadswandeling te maken. Hattem staat bekend om het Nederlands Bakkerijmuseum, Anton Pieck Museum en de Dijkpoort.

Wandelen in Gelderland

Natuurpad Epe-Heerde

Het Natuurpad Epe-Heerde wordt beheerd door KNNV Epe-Heerde samen met de gemeenten Epe en Heerde. Het Natuurpad gaat over de Renderklippen. Er zijn twee afzonderlijke wandelroutes die je aan elkaar kunt koppelen. De wandelroute in het Eper gebied is 7,1 km en de wandeling in Heerde is 4,8 km. Starpunt: Hertenkamp aan de Dellenweg in Epe. Via het bos loop je naar de Renderklippen, een prachtige uitgestrekte heide met mooie hoogteverschillen. Halverwege kun je overstappen op het Natuurpad Heerde en kom je langs de Schaapskooi. Je kunt hier zie hoe laat de schaapherder terug komt met de schapen.
Een leuk weetje over dit genied is dat het één van de plekken in Nederland is waar het echt donker wordt. Bij schemer is dit een perfecte plek om wild te spotten. Het blijft een geweldige ervaring. Vervolgens vervolgt de wandeling langs het Pluizenmeer en wandel je over de Renderklippen weer terug naar het Hertenkamp.
📍Je kunt zowel in Epe als in Heerde starten. 🚗 Parkeren kan je bij het Hertenkamp in Epe aan de Dellenweg. 🟢 Volg voor de route de groene paaltjes met een N erop. Tijdens de route kom je diverse informatiebordjes tegen over de flora en fauna van dit gebied. Mocht je meer willen weten, bij VVV Epe kun je terecht voor meer informatie. 🐕 Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Kootwijkerzand

Vanaf de parkeerplaats waar de Uitkijktoren de Zandloper pal achter ligt. De Zandloper is een toren gebouwd van cortenstaal en is 13,5 meter hoog. De toren zelf is al mooi, maar bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied. Zand, stuifduinen en ruige natuur. Je kunt bij Kootwijkerzand heerlijk wandelen, het wordt ook wel eens het Sahara van de Lage Landen genoemd en dat verbaasd ons niet. Het is zo’n uitgestrekt gebied vol zand. De wind geeft leven aan het zand en zorgt ervoor dat het gebied steeds in beweging is. Wij wandelden een eigen route, want bij Kootwijkerzand mag je van de paden af. Zo struin je heerlijk het gebied af. Maar er zijn ook aangegeven routes die je kunt wandelen. Ondanks Kootwijkerzand een onderdeel van de Veluwe is, heeft het geheel zijn eigen karakter. Dat maakt een bezoekje aan dit gebied het absoluut waard.