Groningen

Groningen, de provincie die voor veel mensen als ver weg klinkt, maar zeg nou zelf, in Nederland is toch niets echt ver?
De provincie met de gelijknamige hoofdstad is erg veelzijdig met kenmerkende terpdorpen, borgen en nationaal park Lauwersmeer.
De provincie is uitgestrekt en vlak. Groningen heeft een speciaal plekje in ons hart, Lydia is er namelijk geboren en opgegroeid.  Lees hier onze tips voor Groningen.

Heb je zelf nog leuke tips, foto’s of een blog, deel het dan via de link onderaan de pagina..

Overnachten in Groningen

Ga naar onze tips

Activiteiten in Groningen

Ga naar onze tips

Wandelen in Groningen

Ga naar onze tips

Overnachten in Groningen

Loft aan het water

Tussen het groen in huisje Grøn Epe: Een weekend verblijven in een Tinyhouse op de Veluwe, dat klinkt toch heerlijk. Hoe leuk is het dan dat dit huisje Tiny House Grøn heet en Grunn, Groningen, is de geboorteplaats van Lydia. En laat dit huisje nou staan op Recreatiepark De Veldkamp, waar Lydia, toen dit nog een camping was, ooit animatiewerk heeft gedaan. Epe is niet onbekend voor ons, er is zoveel te doen ...

Hajemaheerd - Oldehove

We verbleven op camping Hayemaheerd in Oldehove. Een kleine camping midden in de wijds uitgestrekte weilanden waar Groningen bekend om staat. Helaas was een gedeelte van de velden te nat om met een kampeermiddel te staan, maar Hans bracht ‘ons Keetje’ naar ook een prachtige plek met mooi uitzicht. Eenmaal alles geïnstalleerd zijn we daarom ook eerst maar eens gaan zitten....

Activiteiten in Groningen

De stad Groningen

De bruizende hoofdstad van de provincie. Er is altijd wel iets te beleven op cultureel gebied, maar ook qua architectuur kijk je je ogen uit. En wil je even ergens zitten, dan is er altijd wel een park, terras of café waar je terecht kan voor een drankje of bijvoorbeeld de heerlijke Groninger Mosterdsoep.  Lees hier binnenkort onze blog over de stad Groningen. Kijk nu alvast eens op: 

Winsum

In 2020 verkozen tot allermooiste dorp van Nederland en wij begrijpen wel waarom. Een mooi dorp met alles erop en eraan om te shoppen, gezellig terassen- eetgelegenheden, wandel-, vaar- en fietsroutes. Wij maakten een mooie wandeling door Winsum.  Kijk voor de wandeling op: Wandeling Winsum

't Roegwold

n natuurgebied 't Roegwold kun je heerlijk wandelen. Een gevarieerd landschap en zeer vogelrijk. In het natuurgebied vind je het Knuppelpad, een houten vlonderpad met een lengte van 750 meter dwars door het rietmoeras. Dit moeras was ongeveer 6000 jaar geleden nog een bos. Er steken hier en daar nog boomstronken boven het water uit.

Kiekkaaste - Nieuwe Statenzijl

In het Noordoosten van de provincie Groningen, op de grens met Duitsland vind je een unieke vogelkijkhut, de Kiekkaaste. De enige vogelkijkhut in Nederland die zich buiten de dijken bevindt. Je wandelt er naartoe via een prachtig vlonderpad tussen het riet. Vanuit de hut wordt je verrast door een ontzettend mooi uitzicht, waarbij je het land en water in elkaar over ziet gaan.

Niehove

Smalle straatje, pitoreske huisjes van rode bakstenen, een kerk in het midden van het dorp en dat gelegen op een heuvel. Een wierdedorp zoals ze dat in Groningen kennen. Niehove is klein, maar zeker het bezoeken waard. In 2019 werd Niehove uitgeroepen door het mooiste dorp van Nederland door weekblad de Elsevier. En als je dan toch in Niehove bent geniet dan ook van een hapje en/of drankje bij restaurant Eissenhof.

Lauwersoog

 
Lauwersoog is een klein dorpje gelegen in het noorden van Groningen. Het grenst prachtige nationaal park Lauwersmeer en  aan de Noordzee. Langs de kust zie je de boot vertrekken of aankomen van Schiermonnikoog, maar ga je verder landinwaard dan kom je in een prachtig natuurgebied. Dit gebied wil je niet missen!

Wandelen in Groningen

- Under construction -