Groningen

Groningen, de provincie die voor veel mensen als ver weg klinkt, maar zeg nou zelf, in Nederland is toch niets echt ver?
De provincie met de gelijknamige hoofdstad is erg veelzijdig met kenmerkende terpdorpen, borgen en nationaal park Lauwersmeer.
De provincie is uitgestrekt en vlak. Groningen heeft een speciaal plekje in ons hart, Lydia is er namelijk geboren en opgegroeid.  Lees hier onze tips voor Groningen.

Heb je zelf nog leuke tips, foto’s of een blog, deel het dan via de link onderaan de pagina..

Groningen

Groningen

De bruizende hoofdstad van de provincie. Er is altijd wel iets te beleven op cultureel gebied, maar ook qua architectuur kijk je je ogen uit. En wil je even ergens zitten, dan is er altijd wel een park, terras of café waar je terecht kan voor een drankje of bijvoorbeeld de heerlijke Groninger Mosterdsoep.  Lees hier binnenkort onze blog over de stad Groningen.

Kijk nu alvast eens op: 

Er gaat niets boven Groningen

Winsum

Winsum

In 2020 verkozen tot allermooiste dorp van Nederland en wij begrijpen wel waarom. Een mooi dorp met alles erop en eraan om te shoppen, gezellig terassen- eetgelegenheden, wandel-, vaar- en fietsroutes. Wij maakten een mooie wandeling door Winsum. 

Kijk voor de wandeling op:

Wandeling Winsum

Niehove

Niehove

Smalle straatje, pitoreske huisjes van rode bakstenen, een kerk in het midden van het dorp en dat gelegen op een heuvel. Een wierdedorp zoals ze dat in Groningen kennen. Niehove is klein, maar zeker het bezoeken waard. In 2019 werd Niehove uitgeroepen door het mooiste dorp van Nederland door weekblad de Elsevier. En als je dan toch in Niehove bent geniet dan ook van een hapje en/of drankje bij restaurant Eissenhof.

Lauwersoog

Lauwersoog

 
Lauwersoog is een klein dorpje gelegen in het noorden van Groningen. Het grenst prachtige nationaal park Lauwersmeer en  aan de Noordzee. Langs de kust zie je de boot vertrekken of aankomen van Schiermonnikoog, maar ga je verder landinwaard dan kom je in een prachtig natuurgebied. Dit gebied wil je niet missen!

Ga naar Lauwersoog