de Eskamp

Lemele

Eskamp

Aan de voet van de Lemelerberg

Na een geweldige vakantie met onze gezamenlijke vier kinderen hadden we nog ruim 1,5 week samen vakantie. Ook nu konden we nog steeds niet naar het buitenland, dus op de camping hebben we in korte tijd een rondje Nederland van tien dagen in elkaar gezet. Het doel was om meerdere kleine gemoedelijke campings verspreid over Nederland te gaan bezoeken. Het was kort dag maar met wat zoekwerk hebben we het toch voor elkaar gekregen om in vijf regio’s van Nederland een leuke camping te vinden.

Onze reis door Nederland begon in het Overijsselse Lemele. Met een volle auto, tent en fietsen vertrokken we met zomerse temperaturen naar Overijssel. In de middag was het kwik opgelopen naar 35 graden en kwamen we aan op camping de Eskamp aan de voet van de Lemelerberg. Na een fijn ontvangst konden we op een open veld in de volle zon onze tent opzetten. Gelukkig hebben we een makkelijk op te zetten Fresh & Black tent, dus in een mum van tijd stond onderkomen klaar voor ons verblijf.

Ons tentje op de Eskamp

Nadat de tent stond zijn we gelijk op de fiets gesprongen om de omgeving te verkennen. Aangezien wij nog geen ervaren fietsers zijn en het erg warm was, viel de rit naar Ommen ons erg zwaar. Onderweg kwamen we een meerdere leuke wateren tegen waar de mensen aan het afkoelen waren. Ommen zelf is een mooi toeristisch plaatsje, maar door Corana en omdat het zondag was, was er veel gesloten. Ook de terugweg viel ons erg zwaar maar de eerste fietskilometers waren een feit. Terug op de camping hebben we gebruik gemaakt van de frituurdienst waar de camping bekend om staat. Na het ongezonde diner was de temperatuur wat aangenamer dus we besloten om nog een wandeling te maken over de Lemerlerberg. De natuur daar is schitterend. De  afwisseling van zandvlaktes, heide, jeneverbessen en bossen. Een wandeling of fietstocht hier is echt zo mooi, dit raden we iedereen aan om te doen. Wij maakten een wandeling van 6,5 km met mooie zonsondergang op de Lemerlerberg.

De eerste nacht in onze tent is goed bevallen. De temperatuur in de tent was gelukkiug ook zeer aangenaam. Kamperen is niet altijd luxe en het zit niet altijd mee, dus ook bij ons niet. De eerste avond was Martijn al door de stoel gezakt, dus we moesten de eerste morgen al gelijk op pad voor een nieuwe stoel. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan onze buur camping de Lemerler Esch. Dit is een mooie natuurcamping die meer aan onze verwachtingen voldoet. Na een rondje over de camping hebben we daar een kop koffie met gebak genuttigd.  

Terug op onze eigen camping gingen we ons opmaken voor onze eerste “verre” fietstocht door de Vechtdal rondom Ommen. De temperatuur naderde weer de 35 graden maar op de fiets is dat goed te doen. De omgeving is daar schitterend, veel bossen, beekjes en heide. De omgeving is zeer geschikt om via fietsknooppunten te fietsen, goed aangegeven en erg mooie fietspaden.
Halverwege kwamen we langs de stuw bij Junne waar we even lekker af konden koelen in de Vecht. Een leuke plek voor een het nemen van een duik, bootjes kijken en/of een picknick.

De totaal 31,5 km tellende fietstocht 31,5 km hebben we genoten van de schitterende omgeving. Terug op de camping hebben onder het genot van zelf gemaakte pasta met rundvleesreepjes  genoten van de zonsondergang. De zonsondergang is prachtig te zien vanaf de camping, zeker op het open veld waar wij stonden.

Die avond hielden we de traditie hoog en namen we nog een paar lekkere lokale speciaal biertjes. Na wederom een goede nacht konden we morgen erna de tent weer inpakken voor het vervolg van onze reis door Nederland. Binnen drie kwartier hadden we alles weer gepakt.

Camping de Eskamp was mooi, maar het was niet helemaal onze camping, dus we werden al nieuwsgierig naar de volgende bestemming – Oudemirdum in Friesland.

Campingkenmerken:

  • Ruime camping
  • Simpel maar zeer schoon sanitair
  • Ijsservice
  • je kunt hier ook terecht voor reperatie van je tent 
  • Redelijk veel vaste campinggasten

Campinginfo:

Camping de Eskamp
Lemelerweg 32
8148 PC Lemele
Telefoon (0572) 33 12 34
info@de-eskamp.nl

www.de-eskamp.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *