Hayemaheerd

Oldehove

hayemaheerd

Uniek in het Groningse land

De eerste trip met ‘ons Keetje’ zit erop en wat hebben we genoten. Niet alleen van ‘ons Keetje’, maar ook zeker van de camping en de omgeving. We verbleven op camping Hayemaheerd in Oldehove. Een kleine camping midden in de wijds uitgestrekte weilanden waar Groningen bekend om staat. 

Helaas was een gedeelte van de velden te nat om met een kampeermiddel te staan, maar Hans bracht ‘ons Keetje’ naar ook een prachtige plek met mooi uitzicht. 

Eenmaal alles geïnstalleerd zijn we daarom ook eerst maar eens gaan zitten om te genieten van de rust om ons heen. Al snel kwam hond Mayda even kennis maken en later kwamen ook de kippen en haan gezellig even langs. Verderop speelden kinderen met de skelter, trampoline en op het voetbalveldje. 

 

De volgende ochtend werd slecht weer voorspeld, een aantal campingburen vertrokken naar huis. Ook de vakantie de huurders van de huifkarren zat erop. Dat bood voor ons de kans om even te spieken in de mooie karren. Wat een leuk concept om hier slaapplekken in te maken.

 

Na een heerlijke nacht slapen werden we rustig wakker. Onder het genot van het geluid van fluitende vogels dronken we een kopje koffie en aten we ons ontbijtje. Daarna zijn we op de fiets naar de stad Groningen afgereisd. Hier hebben we ons prima vermaakt met cultuur, winkels en terassen.
Op de markt kochten we lekker brood, salades en tapenades om op de camping als avondeten van te genieten. En genieten deden we zeker we hadden met het fietsen en door de stad wandelen, ruim 40 km in de benen. 

We maakten een vuurtje in de daarvoor beschikbare vuurschalen van de camping. Dit was een welkome warmte, want de temperatuur was vrij laag. Wij vermaakten ons ook deze avond prima in alle rust.

Daarna zijn we de provincie ingetrokken. We bezochten tijdens onze tocht Garnwerd, Winsum, Zoutkamp en Lauwersmeer / Lauwersoog. Stuk voor stuk mooie plekken die zeker het bezoeken waard zijn. Eenmaal terug op de camping besloten we toch eens een rondje over de hele camping te maken, want dat hadden we nog helemaal niet gedaan. We vielen van de ene verbazing in de andere. Wat een originele plekken zijn hier gecreëerd door eigenaren Hans en Wil. Je kunt de liefde voor de natuur erin terug zien. Ondanks de campingveldjes achter de boerderij nu leeg stonden konden we ons indenken hoe mooi het is om daar te kamperen. Aan de aansluitpunten was te zien dat de veldjes ook niet vol gepropt worden in een hoogseizoen. Dit bleek bij latere navraag ook echt niet te gebeuren. Naast de boerderij troffen we de boomgaard, een zeer romantische, charmante kampeerplek. Daar om de hoek zat het mooie bamboeterras. Aan werkelijk alles en iedereen is gedacht. 

De volgende dag zat ons avontuur bij de Hayemaheerd er op. Jammer, maar we weten zeker dat we hier nog eens naar terug gaan en dan ook met de kinderen, want die zullen zich hier ook prima vermaken!

 

Bedankt Hans en Wil voor het verblijf bij jullie op het terrein en heel veel geluk en inspiratie voor jullie mooie projecten gewenst. Tot de volgende keer!
Wil je ook een keer een bijzondere overnachting meemaken bij de Hayemaheerd in de huifkar, het strohotel, stro iglo of in je eigen kampeermiddel? Zie hier onde r alle gegevens.

Campingkenmerken:

  • Charme camping
  • Schoon sanitair
  • Unieke accomodaties te huur
  • Kampvuur toegestaan

Campinginfo:

Jensemaweg 3

9883 TH Oldehove

Tel.: +31(0)50 40 30 9 30

Mob: +31 (0)6 412 612 30

www.intniet.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *