Overijssel

Overijssel

Overijssel, de provincie van het oosten van Nederland. De provincie met mooi historische steden en vele meren, polders en beken. Overijssel staat bekend om zijn Hanzesteden, maar ook om de nationale parken de Weerribben-Wierden en Sallandse Heuvelrug. In Overijssel is altijd wel iets te doen. 
Lydia heeft 2 jaar in Zwolle gewoond, dus er liggen voor haar heel wat herinneringen. Maar samen gaan we Overijssel nog verder ontdekken. Je leest het hier.

Heb je zelf nog leuke tips, foto’s of een blog, deel het dan via de link onderaan de pagina.

Overnachten in Overijssel

Ga naar onze tips

Activiteiten in Overijssel

Ga naar onze tips

Wandelen in Overijssel

Ga naar onze tips

Overnachten in Overijssel

De Roos - Ommen

Op vrijdag 10 september was het dan zover. Ondanks de gitzwarte wolken boven Nijmegen konden we met z’n zessen in één auto de reis naar Overijssel maken. Wat was het gezellig met z’n alle in de auto en elke keer weten we er weer een feestje van te maken.Aangekomen op de camping werden we netjes ontvangen en konden we gelijk doorrijden naar onze plek. De omgeving was al prachtig maar de camping was helemaal schitterend. We hadden een mooie ruime plek met uitzicht over de Vecht....

Gilde Hotel - Deventer

De Houtwal - Paasloo

Pas sinds 2021 runnen Yvonne en Justin camping de Houtwal, maar wat is het al een fijne plek! De sfeer, de gastvrijheid en het kleinschalige. Camping de Houtwal, aan de rand van het mooie Nationaal Park Weerribben-Wieden, bestaat al veel langer, maar Yvonne en Justin hebben hun eigen en eigentijdse twist eraan gegeven. Geen grote caravans met grote voortenten, maar charmante kampeermiddelen met eventueel een luifel. Naast kampeerplekken zijn er diverse maten Bell tenten te huur en ook een Caribbean bedstee, voor ieder wat wils dus. Een camping met boomgaard, kampvuurplekken, gezamalijke keuken, een plek om te chillen, een hottub (om bij te boeken) en een paar hele lieve alpaca's. Bij slechter weer is er een gezellige binnenruimte en dan niet te vergeten Yv's winkeltje. Op de website staat: Een stek voor levensgenieters waar gezelligheid en ontspanning centraal staat en waar vakantiegeluk begint. Wij kunnen volmondig zeggen, dat wij het camping geluk hebben gevonden hier!

B&B Huize Hagedoorn

Activiteiten in Overijssel

Suppen - Weerribben

Een suptocht maken in een prachtig natuurgebied, Dat kan perfect in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bewegwijzering via kaart met daarop wat opties tot vaarroutes of via de duidelijk aangegeven bewegwijzering van Staatsbosbeheer. Temidden van de hooilanden, weilanden, rietlanden en moerasbossen ontdek je via het water dit mooie natuurgebied. Het natuurgebied is niet voor niets in 2004 uitgeroepen tot mooiste plek van Nederland. Een voordeel van suppen in dit gebied is dat het niet heel druk is. Dat betekend dat je soms het gevoel hebt dat je alleen op de wereld bent. Heb je zelf geen sup, huur dan een sup bij WeerribbenSUP, eigenaar Arjan helpt je graag op weg!

Zwolle

Zwolle: weer een typisch voorbeeld van een stad die je wel kent van vroeger, maar nu met hele andere ogen bekijkt. Wat is Zwolle mooi. Je ziet nog veel historie in deze hanzestad onder andere mooie oude panden en delen van de stadsmuur. De vele terrassen en eetgelegenheden vielen ons ook op. Zwolle is een levendige stad die zeker het bezoeken waard is.
Deventer skyline

Deventer

Ootmarsum centrum

Ootmarsum