Derde erf

Klompenpad Soest

wandelen in Nederland

Soms kom je per ongeluk ergens terecht en ben je totaal verrast. Dit gebeurde ons 2 weken geleden. We waren uitgenodigd voor een eindexamen expositie in Amersfoort. Deze expositie vond plaats op een industrieterrein in Amersfoort. We vertrokken op tijd van huis, zodat we meteen wat meer van Amersfoort konden ontdekken. Eenmaal aangekomen op het industrieterrein hadden we nog ruim 1,5 uur voordat de expositie begon, we besloten gewoon een stuk te gaan lopen en wel te zien waar we uit kwamen.

Wat je niet verwacht als je op een industrieterrein staat dat je al snel op een prachtig wandelpad terecht komt. De overgang van industrie naar groen, was dichterbij dan wij dachten en we liepen op een mooi bebost pad. Al snel werden we verrast door een bordje van een klompenpad. Klompenpad ´Het derde Erf – 9 km’ stond erop.We besloten deze te gaan volgen, want tot op heden heeft nog geen klompenpad ons teleur gesteld. Als we flink zouden doorstappen dan zouden we op tijd terug zijn.

De heerlijke wandeling was weer erg divers. Via bos, weilanden en langs rivier de Eem. Ook kwamen we langs Fletcher Hotel het Witte Huis. Een prachtig gelegen hotel, wat wij zouden aanraden als goede uitvalbasis voor als je wilt wandelen in de omgeving en/of een bezoek aan Soest of de prachtige stad Amersfoort. Nadat we het hotel gepasseerd waren kwamen we al snel over het Boerderij het Derde Erf. Vroeger was dit de derde boerderij als men vanuit de stad Amersfoort over de Birkstraat naar Soest ging. Tegenwoordig is het Derde Erf een biologische balans boerderij waar je terecht kunt voor  een winkeltje, theehuis, een vergaderlocatie, dagbesteding en bijvoorbeeld een yogasessie. Het klompempad gaat via het erf, langs de stal en vervolgens tussen de weilanden door.

Na het Derde Erf liepen we via een paar prachtige weilanden richting de Eem. Een heerlijke rivier, waar je een verfrissende duik zou kunnen nemen. We zagen meerdere mensen langs de Eem liggen met een handdoek of kleedje. Er kwamen meerdere bootjes voorbij. Het was dat wij door moesten lopen, want anders hadden we graag ook even de voetjes in het water gestoken.

We vervolgden onze route en via een zandpad kwamen we weer op een bospad en keerden terug naar het industrieterrein. Wat een heerlijke verrassing was deze wandeling voor ons. Wat is de omgeving Amersfoort / Soest toch mooi!

Meer weten kijk dan op:
www.fletcherhotelhetwittehuis.nl
www.hetderdeerf.nl
www.klompenpaden.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *