De puzzel naar ik

persoonlijke blog

Soms kom je op een plek en vallen heel veel stukjes op hun plek. Afgelopen weekend waren we wij bij Bed & Beautyhuis Halle en hier overkwam het mij. Al jaren denk ik dat ik heel goed voor mezelf zorg. Ik doe wat ik leuk vind, ik volg mijn hart. Mijn brein staat altijd aan en creatieve ideeën groeien dagelijks in mijn hoofd, daar geniet ik van.

Ik ben moeder van twee kinderen en woon parttime met deze lieve jongens in een mooie tussenwoning dichtbij het centrum van Nijmegen. Ik werk momenteel op een school als docent en heb een relatie met Martijn die ongeveer 30 kilometer verderop woont. Martijn en ik zijn veel samen. Ook Martijn heeft twee zoons. Onze kinderen kunnen heel goed met elkaar overweg, dat is echt een cadeautje! Martijn en ik prijzen onszelf regelmatig gelukkig met het feit dat we het heel fijn hebben als we met z’n zessen zijn, maar ook echt qualitytime met z’n tweeën hebben.

 

Sinds 2 jaar ben ik samen met Martijn actief met Nederland wat ben je mooi. Iets wat ons beide veel energie geeft. We zijn regelmatig op pad en wandelen veel. Ik roep dan ook al jaren dat ik echt geniet van de tijd voor mezelf. Maar tijdens ons verblijf in Halle kreeg ik een inzicht. Ik kreeg een heerlijke gezichtsbehandeling van Anneli bij Beautyhuis Halle, iets wat ik al heel lang wou, maar waar ik nooit de tijd voor nam en geld voor over had. Anneli en ik hadden goede gesprekken, maar tussentijds waren er ook genoeg stiltes waar mijn gedachten echt even naar mezelf gingen. Iets in mij werd enorm geraakt. Waarom doe ik zoiets niet vaker voor mezelf?

Ik zorg graag voor anderen, luister graag en kom gevraagd en ongevraagd graag met adviezen. Ik heb zelf meerdere hobbels in mijn leven overwonnen en ookal is het plaatje wat ik over mijzelf schets heel gelukkig er zijn behoorlijk pittige dagen in mijn leven. Tijd voor mezelf neem ik wel, maar misschien wel veel te weinig. Meerdere keren heb ik hulp gehad om te praten over issues uit het verleden en wat ik mee draag. Altijd krijg ik te horen: “Waar ben jij? Wanneer zorg je voor jezelf?” Ik heb altijd gedacht dat ik heel goed op weg ben voor mezelf. Het vele wandelen, de goede gesprekken met Martijn, lieve vrienden om me heen, maar nu lag ik daar, voor mezelf…

Het voelde goed. In mijn hoofd gingen nieuwe plannen stromen. Geen plannen voor Nederland wat ben je mooi, voor ons gezin of voor mijn werk, maar plannen voor mezelf.
Al jaren ben ik ongelukkig met mijn gewicht. Door meerdere flinke knieblessures heb ik mezelf behoorlijk belemmerd in wat ik kan. Tijd voor mezelf betekende vaak in de avond uitgeblust op de bank en als het even kon met een wijntje en wat lekkers. Dat ga ik nu anders doen. Ik was hier al mee bezig. Ik ben eindelijk begonnen met sporten, naast de wandelingen die we veel maken. Maar ook dit ga ik vaker doen. Lief zijn voor mezelf. Mijn huid en lijf verzorgen. Het klinkt voor velen misschien als een gewoonte. Dat moet het voor mij ook worden.

Ik ga niet diëten met een crashdieet, maar gewoontes en gedrag veranderen. En dat start nu!
Ik zal vaker richting Halle rijden voor een heerlijke behandeling voor mezelf en wellicht knopen Anneli en ik er dan ook een heerlijke wandeling aan vast. Wat ik verder ga doen voor mezelf?

Op ontdekkingsreis waar ik nog meer blij van word en hoe ik goed voor mezelf zorg. Ik geloof er namelijk in dat het soms de kleine dingen zijn waardoor je je veel lekkerder in je vel voelt en daarmee ook veel blijer kan zijn/worden met je lichaam. De puzzel van mezelf krijgt al aardig vorm en ik sta er niet alleen voor, met name Martijn vult een belangrijk stuk aan.

2 gedachten over “puzzel naar ik”

  1. Wat heerlijk, dapper en mooi.
    Investeren in jezelf is zo waardevol, ook voor je omgeving.

    Geniet er van, je verdient het 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *