Breebronne

Maasbree

Bron van rust in alle grootsheid

Op zoek naar een camping waar we allemaal blij van worden is nog best een uitdaging. Als we het hebben over allemaal, hebben we het in dit geval over een camping voor vier jongens variërend in leeftijd van 7 tot 13 jaar en wij als ouders.

Als samengesteld gezin prijzen wij ons zeer gelukkig, als we alle zes samen zijn gaat dit heel relaxt en is de sfeer altijd gezellig en goed. Met vier  heel verschillende jongens is dit niet vanzelfsprekend. Als je kijkt naar de wensen voor een goede vakantiebestemming moet dit, als we iedereen een stem laten hebben, de volgende ingrediënten bevatten:

 • Een zwembad met glijbaan, het liefst meerdere glijbanen;
 • Een goede plek om te voetballen, bij voorkeur een pannaveldje;
 • Een camping die ook leuk is voor 12+;
 • Een charmecamping, als het kan niet te groot;
 • Een uitdagende omgeving;
 • Een camping met niet te veel vaste gasten.

Met deze wensen gingen wij begin 2022 op zoek naar een geschikte camping. We kwamen terecht bij camping Breebronne in Maasbree. De website was veel belovend, maar de recensies op Zoover spraken veel tegen en waren niet allemaal even positief. We kozen er toch voor de gok te wagen, maar niet voor de volle 12 nachten, maar voor 6 nachten deze keer. We maakten een combinatie met 6 nachten op camping de Wildhoeve, waar we 2 jaar geleden al waren geweest.

Bij aankomst waren we licht gespannen, is dit wel een camping voor ons?
De entree lijkt al wel heel groot… We werden vriendelijk te woord gestaan en gewapend met plattegrond en een uitleg waar we stonden en 6 persoonlijke bandjes (dit zijn we niet gewend) konden we de poort van de camping door.
Links zagen we al een kampeerveldje, dit leek prima en rechts zagen we het meer…in één woord WAUW! We reden verder en door een oud chaletpark legden we een flinke route stapvoets af. “Hmmm, wat gaat dit worden?” Ook zagen we veel huisjes in aanbouw, dit zag er prachtig uit. Bos Villa’s, Water Villa’s, Bos Cottages, heel mooi en luxe.
We reden om het meer en aan de andere kant van het meer begon de camping. Dit zag er goed uit. Veel groen, kleine veldjes en wat meteen opviel, was de diversiteit aan kampeermiddelen. Tenten, vouwwagens, daktenten, caravans alles door elkaar. Wat een verademing. Ondanks we zelf een caravannetje hebben, vinden een camping vol met witte caravans nooit zo charmant. Het voelde meteen goed.
We bouwden onze plekje op en de vakantie kon beginnen op Breebronne.

Vakantie was het zeker. Er heerst een goede sfeer op het park. Ondanks het groot is, voelt het nooit druk. De kinderen vlogen meteen uit en vermaakten zich uren in de binnenspeeltuin, in het zwembad en bij de glijbaan bij het meer. Voor ouders is er ook genoeg vertier. Lekker relaxt een drankje doen in de beachbar of op het terras van de Bistro.

We hadden erg veel geluk met het weer, daarom genoten we ook volop in en om het meer. We hadden de sup mee en hebben daar veel gebruik van gemaakt. Heb je nou zelf geen sup? Bij Breebronne kun je ook sups en/of waterfietsen huren. Het strand wordt dagelijks schoon geharkt, dus het ziet er altijd fris uit. Er zijn eventueel ligbedjes die je kunt huren en er is een baaitje met ondieper water voor de kleintjes. Werkelijk aan alles is gedacht, maar het viel ons op dat je naar het zwemmen in het meer,  jezelf niet bij het meer even kon afspoelen bij een douche. Alsof ze ons gehoord hadden, op de dag voor ons vertrek werden er douches gemaakt achter de beachbar.

Er zijn diverse huuraccomodaties, van heel luxe villa’s tot sfeervolle glampingmogelijkheden. De diversiteit maakt het dat het niet meteen heel massaal aanvoelt. Op de camping is een ook een winkel. Mooi ruim en goed voor een kleine boodschap. Je kunt hier ook verse broodjes halen en lekker coffee totgo. Ook is er animatie op de camping. De activiteiten zijn opgedeeld in leeftijdscategorieën, genoeg activiteiten de hele dag door en als je er niet van houd, dan merk je er ook niets van.

Willen de kinderen even niet spelen in de binnenspeeltuin of de speeltuin op het strand? Dan is er ook een leuke crossbaan. Ook kun je met een groepje minigolfen of je gaat de omgeving verkennen. 
Wij huurden een sloepje bij Sloepverhuur Limburg en vaarden vanaf Kessel lekker twee uurtjes over de Maas.
Daarnaast hebben we in Kessel ook Kasteel Keverberg bezocht. Hier deden we een leuke speurtocht, waarvan ze meerdere aanbieden. 

De dagen bij camping Breebronne vlogen voorbij. Het park is duidelijk volop in ontwikkeling en als je het ons vraagt is het allemaal positief. We hopen wel dat de camping en dan met name de confortplekken, waar wij stonden, zo blijven bestaan. Dit maakt deze camping uniek in zijn soort. Wij zouden het iedereen aanraden, die net als wij eigenlijk het liefst naar een kleine charmecamping gaan, maar die kinderen met andere behoeftes hebben.

Campingkenmerken:

 • Camping voor ieder wat wils
 • Voldoende en mooi schoon sanitair
 • Groot zwemmeer, die ook geschikt is voor suppen of varen met je rubber boot.
 • Meerdere barretjes en restaurantjes 
 • Diverse huuraccomodaties
 • Binnenzwembad en binnen speeltuin, dus ook bij slecht weer kun je je vermaken

Campinginfo:

Lange Heide 9 
5993PB Maasbree

+31(0)77-465 2360

www.breebronne.nl
info@breebronne.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *