Klein Frankrijk

Leende

Als een god in Klein Frankrijk

Op 14 augustus 2021 vertrokken wij vanuit Nijmegen voor de start van onze Roadtrip Nederland 2021. Na een geslaagde vakantie met onze 4 jongens startte ons  zomeravontuur  met z´n tweeën. De eerste stop is gepland in Leende, camping Klein Frankrijk.

De aankomst was een grote verrassing. Je bereikt de camping via een zandweg, vervolgd door een zandpad, hoe idyllisch. Nog geen uur van huis en al zo´n andere wereld. Onderweg naar de receptie keken we onze ogen uit. We hadden de plattegrond op de website nog de avond voor vertrek bekeken, maar dat het zo ruim opgezet was kon je op de plattegrond niet zien.

We werden vriendelijk ontvangen door de campingeigenaar en al snel konden we zelf naar onze plek toe rijden. Plekje 23, op een ruim veldje, met uitzicht op het meertje. Ook het water was veel groter dan we verwacht hadden. Je zag er mensen in suppen, kanovaren en zwemmen. Echt druk was het overigens niet. Doordat het water best diep is, zijn kinderen onder de 7 jaar niet toegestaan op de camping.

Camping Klein Frankrijk is een erkent Natuurkampeerterrein. Je bevind je dus ook volop in de natuur.
Je merkt dit vooral doordat je ziet dat het hier gaat om kwaliteit in de plaats van kwantiteit.
Het is dus niet volgepropt met kampeerplekken, maar er in vooral rondom elke plek veel ruimte voor natuur. De camping bestaat uit twee gedeeltes: ‘Bos & Meer’, deze heeft 23 bosrijke tentplaatsen en
‘De Fuut ‘, waar je kunt kamperen met camper, caravan, vouwwagen of tent op 1 van de 33 plekken.
Wij staan op De Fuut.  Een leuke bijkomstigheid aan De Fuut is dat je hier ’s avonds een vuurtje mag maken in 1 van de te lenen vuurschalen/korven.

 

 

De camping bevind zich aan de rand van het Leenderbos met een mooi heidegebied. Wij hadden het geluk dat de heide net in bloei stond. Dit gebied is uitermate geschikt om te wandelen, fietsen, mountainbiken en/of paardrijden. Je zit dichtbij de Belgische grens en ook Eindhoven, Valkenswaard en Weert zijn in de buurt.

Meer over de omgeving lees je hier.

 

Een voltreffer is ook de wekelijkse pizza avond. Je besteld overdag en ’s avonds worden ze vers voor je gebakken door het pizzateam. Het is leuk om te zien met hoeveel plezier en passie de pizza’s worden gebakken in de pizzaoven.
In een decor van een oude Italiaanse brommer en een tafel vol ingriënten. In een pizzadoos neem je de verse pizza mee naar je campingplek om het daar lekker op te eten. 

Zodra de avond valt op de camping merk je dat verschillende mensen een vuurkorfje aansteken. Zo’n leuk gezicht. Onder een prachtige sterrenhemel geniet dan iedereen van de gezelligheid, rust en het ultieme vakantiegevoel.

Zowel de camping en de omgeving zijn het zo veel waard om eens te bezoeken. Het valt eigenlijk niet te beschrijven. 
Je waant je echt even in een andere wereld. Als een god in Klein Frankrijk.

Campingkenmerken:

  • Ruime natuurcamping
  • Simpel maar zeer schoon sanitair
  • Kampvuurplekken op kampeerterrein De Fuut
  • Toegang voor kinderen boven de 6 jaar
  • Drankjes, ijsjes etc te verkrijgen bij de receptie en een klein terras.

Campinginfo:

Camping Klein Frankrijk
Kapelstraat 20
5595 GK Leende
Noord-Brabant

www.klein-frankrijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *