Susteren

B&B 't Merthoes - Slapen in het smalste stukje van Nederland

Zuid-Limburg eens verder ontdekken, daarvoor is het vanuit Nijmegen net te ver om er voor een dag heen te rijden. Een nachtje zuidelijker logeren is daarom de oplossing. Via “Nederland wat ben je mooi” kwamen we in contact met een leuk stel dat een B&B runt in Susteren, ook wel bekend als “het Smalste stukje van Nederland”. We verbleven in B&B ’t Merthoes (bij navraag bleek dit de Limburgs te zijn voor ‘het Markthuis’).

We werden vriendelijk en gastvrij ontvangen door Nick met een lekkere bak koffie en verse cake. Nick runt de B&B samen met zijn vriendin Edith. Ruim 5 jaar geleden startten Nick en Edith de B&B midden in het centrum van Susteren. Het voormalige winkelpand werd volledig omgebouwd naar dit mooie verblijf met drie kamers, die alle drie een eigen karakter hebben. Er is een gemeenschappelijke woonkamer, een ruime keuken waar je eventueel zelf kan koken, een dakterras en grote tuin waar de dames van Nick (kippen) een mooi eigen plekje hebben.

Na een uitgebreid ontvangst en een rondleiding door de B&B besloten wij de omgeving verder te ontdekken. In de B&B ligt welkome informatie over de omgeving en veel mooie fiets- en wandelroutes van het grote en overzichtelijke fiets- en wandelnetwerk. Wij besloten te gaan wandelen en trokken onze wandelschoenen aan. Gewapend met een kaart van ‘het Smalste stukje van Nederland’ van de drielandenroute gingen we op pad. Een heerlijke wandeling die we zelf een beetje aangepast hebben kwam uiteindelijk neer op 22 km wandelen. En zo zagen we in één wandeling drie verschillende landen. Een mooie ervaring, die extra fijn was door het stralende weer. Zie hier onze wandeling.

Mythos met Ouzo
Bij een Grieks restaurant mag een Grieks biertje met een Ouzo niet ontbreken.

Eenmaal terug in de B&B was het bad op de kamer erg aantrekkelijk, maar Nick had voor ons een reservering voor het eten gemaakt, waardoor we bang waren dat we na een bad geen energie meer hadden om daar heen te lopen. De zon was inmiddels al onder, dus we besloten om een biertje te drinken in de fijne huiskamer. Nick had ons die middag verteld over de keuzemogelijkheden voor het eten. De keuze was reuze, zowel in Susteren zijn een aantal opties, maar ook Sittard is dichtbij. Zelf koken viel meteen af en uiteindelijk kozen wij op advies voor het Grieks restaurant Parthenon op loopafstand van de B&B. Dit is een groot restaurant, maar ingericht in meerdere kleine hoeken en verhogingen, waardoor het niet voelt als een heel groot restaurant. De keuze op de kaart is zeer uitgebreid, we hebben heerlijk gegeten.

We waren blij dat we niet meer naar Sittard waren gegaan om te eten, want de dag was al intensief genoeg geweest. Terug op de kamer gingen we toch nog even lekker in bad. Het bad staat in de kamer en onder het dakraam zodat je heel rustgevend naar de sterren kunt kijken. Na het bad doken we heerlijk in bed en vielen snel in slaap. Bij de reservering konden we de voorkeur aangeven hoe we het bed opgemaakt wilde hebben. Wij kozen voor een tweepersoonsbed met een tweepersoons dekbed. Dit is net dat extra stukje service wat een verblijf in dit B&B zo fijn maakt.

Lekker in bad
Ontbijt in 't Merthoes

Bij het inchecken hebben we doorgegeven wat we ’s morgens wilden eten en hoe laat. Om half 10 stond ons ontbijt klaar, compleet met verse eieren van de kippen. Dit zorgt ervoor dat er weinig verspilling van eten is. Hoewel, wat dan toch over blijft, daar worden de kipjes mee blij gemaakt. Na het ontbijt hebben we onze spullen gepakt en zat ons verblijf in ’t Merthoes erop. Susteren heeft een treinstation, dus we reisden met de trein af naar Maastricht (lees hier).

Nick en Edith, bedankt voor de gastvrijheid, wij hebben genoten! Jullie B&B is echt een aanrader als je even lekker tot rust wilt komen en wilt genieten van het mooie Limburg.

B&B kenmerken:

  • 3 verschillende kamers met eigen sanitair
  • Grote tuin en dakterras
  • Gezamelijke woonkamer
  • Grote keuken waar je eventueel kan koken
  • Heerlijk ontbijt

B&B info:

B&B ’t Merthoes
Marktstraat 146114 HS  SUSTEREN

06 51 899 829

info@hetmerthoes.nl
www.hetmerthoes.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *