Boven 't Maaiveld

Hoogwoud

camping Boven 't Maaiveld

Hoogwoud: Paradijsvogel, natuurlijk avontuurlijk

Soms heb je het wel en soms heb je het niet. Een kriebeltje bij het gevoel voor de camping waar je verblijft. Een vakantie maak je zelf tot vakantie door te doen waar jij zin in hebt, maar er zijn campings die het ontspannen gevoel wat versterken door hoe deze wordt gerund. Camping “Boven ’t Maaiveld” is zo’n plek voor ons. 

Tijdens de zoektocht naar campings voor de roadtrip was een camping in Noord-Holland ook een wens. Vorig jaar waren we in Castricum geweest, nu wilden we een ander gedeelte van Noord-Holland zien. Met al een paar opties op papier was daar ineens camping ‘Boven ’t Maaiveld’. Nou ja, eigenlijk was de camping er nog niet. In juli zou de camping openen, de website bestond uit sfeerplaatjes en mooie teksten. Sferen en teksten die ons zo aanspraken. Maar kies je dan een camping puur op basis van sfeerplaatjes? Ja, dat durfden wij wel aan, tijd voor iets nieuws.

Al direct bij aankomst werden we overvallen door zo’n prettig gevoel. De sfeer van de foto’s was meteen voelbaar. Niet een mega bord van de drukker met welkom en dit zijn de regels, maar een stuk hout met daarop met de handgeschreven: “Welkom, wij zijn in de kas. We zien je graag! We parkeerde de auto en liepen naar de kas. Wauw….. wat een sfeertje! Het was inmiddels half augustus dus deze camping is pas 1,5 maand geopend, maar wat hebben deze eigenaren er al een paradijsje neergezet zeg! We waren iets aan de vroege kant en namen meteen van de gelegenheid  gebruik om rond te kijken en foto’s te maken.

Als snel kwam Janneke, de eigenaresse van de camping. Een warme vrouw waarmee we meteen ons enthousiasme konden delen. Wij wisten het zeker, deze campingervaring zou zeker weten een goede worden. We kregen onze plek toegewezen, Kees was deze nog even aan het maaien. Tot onze verbazing zagen we dat we een plek hadden gekregen tussen de haagjes… Hmmm toch een kleine tegenvaller, want haagjes op de camping… daar houden we niet zo van. Maar hup, Ons Keetje neerzetten en we maken er wel wat van.

Zo gezegd, zo gedaan. Ons Keetje was geïnstalleerd en wij gingen de omgeving wandelend verkennen. Tijdens de wandeling kregen we weer bevestigd hoe gaaf onze roadtrip door Nederland toch is.
Echt elke keer zijn we verrast dat na een uurtje rijden dat gedeelte van Nederland wéér heel anders is. 

De avond viel en na het eten werd het echt fris. Met name de wind kan flinke kracht hebben in dit stukje Nederland. Het mooie van camping ‘Boven het Maaiveld’ is de kas. De ruimte waar je lekker binnen kunt zitten, een muziekje, een sfeer van een zomerfestival en waar je bijvoorbeeld kunt genieten van een saison biertje de Paradijsvogel. In de kas spelen wij wat spelletjes en bij vertrek hebben we een leuk gesprek met Kees (eigenaar camping). Wat een passie heeft deze man, duidelijk iemand die zijn hart volgt. We complimenteren hem met de camping en wat zegt hij: “We hebben nog volop plannen, maar we hebben de camping sinds januari, dus we hebben tot de zomer gedaan wat haalbaar is, maar bijvoorbeeld de haagjes op de camping is niet helemaal ons ding, het liefst maken we velden met grote bomen en niet al te strakke plekken.” Is dat niet toevallig? Nee ik denk het niet. Wij snappen wel welke kant Kees en Janneke op willen, daar zijn we ook voor gevallen bij de teksten en sfeerfoto’s op de website. 

Tijdens ons gesprek met Kees heeft hij ook een mooie fietstocht met ons  gedeeld. In de kas liggen meerdere folders, wandelroutes, fietstochten en andere documentatie, maar Kees gaf aan dat we de fietstocht net wat anders moesten fietsen. Dat advies hebben we de dag erna ook opgevolgd. We wisten vooraf niet echt wat we van de omgeving moesten verwachten. Eerlijk gezegd dachten we dat de omgeving kaal, saai en ruimtelijk zou zijn en dat de mensen daar stug waren. Niets is minder waar. 

Na een paar kilometers waren we al meerdere keren aangesproken door trotse inwoners die graag over hun regio vertelde. Ze gaven ons goede tips zoals een mooie plek waar o.a. bekende films en reclamespotjes opgenomen waren. Maar we werden ook aangesproken dat we de kraampjes met heerlijke aardbeien niet voorbij mochten rijden. Wat hadden wij ons vergist en een verkeerd beeld van deze regio. We fietste met een brede grijns op ons gezicht verder volgens de route van Kees. De kers op de taart was een bezoek aan het schitterende stadje Hoorn. Wat is het daar mooi en wat kun je daar heerlijk struinen. Na een paar uurtjes vervolgde we onze fietstocht terug naar de camping. Even snel naar de supermarkt om heerlijk voor Ons keetje buiten te koken. 

Benieuwd naar onze route? Klik dan hier.

Na de heerlijke eerste avond besloten we ook deze avond gezellig naar de kas te gaan. Het was er weer gezellig druk. Een groepje zat voor de tv naar voetbal te kijken, een gezin was spelletjes aan het doen, een groepje dorpelingen kwamen een biertje drinken, twee stellen waren heerlijk aan het kletsen en ga zo maar door. Het ademde weer als een festival sfeertje op een zwoele avond. We hebben wederom genoten van de aanwezigheid van barkeeper Kees.

Een camping naar ons hart, op een prachtige plek. Het heeft ons enorm geïnspireerd om hier te verblijven en zijn met een beetje pijn in ons hart vertrokken naar de volgende bestemming. “Boven ’t Maaiveld” wij komen er zeker een keer terug. Een plek wij van houden en we zijn nog lang niet uitgekeken. 
Daarnaast zijn we ook erg benieuwd hoe het Kees en Janneke verder vergaat met al hun plannen.

Campingkenmerken:

  • Rustige charme camping
  • Prachtig modern en zeer schoon sanitair
  • Mooie buitenterras aan een watertje en sloot
  • Ideaal sfeervol overdekt terras in de kas
  • Drankjes, ijsjes etc te verkrijgen in de kas
  • Kampvuur en regelmatig optredens
  • Voor iedereen geschikt van kinderen tot bejaarden
Campinginfo:
 
Camping Boven ’t Maaiveld
Oosterboekelweg 4
1718 LN Hoogwoud
 
Telefoon 0031-641611505

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *