De Frije Fries

Rotstergaast

De Frije Fries

Even een Friese neus halen

Kamperen met uitzicht, dat is en blijft eigenlijk altijd wel een wens. Uitkijken over landschap of water, genieten van de zonsopkomst of zonsondergang. Ver weg kijken en lekker mijmeren over van alles . . . Bij minicamping ´De Frije Fries` troffen we het, een plek met een uitzicht om van te dromen.

Zeer gastvrij werden de we ontvangen door Catharina die net lekker bezig was met haar bloemen in de tuin. Thuis maak je altijd al een beeld van wat je ongeveer verwacht, maar ook hier overtreft het weer onze verwachtingen. Catharina neemt ons mee naar twee potentiële plekken die ze voor ons in gedachten heeft, ondertussen vertelt ze enthousiast over de camping. Catharina runt de camping en haar man Menno het naastgelegen loonbedrijf. De camping ligt letterlijk in hun achtertuin met wijdse uitzichten over het achterliggende landschap. Vol trots vertelt ze over de historie van haar eigen camping. Na het prettige gesprek kiezen wij voor de plek midden op de camping waar we vanuit Ons Keetje  een panoramisch uitzicht hebben over het Laagveenmoerasgebied “It Easterskar”. Nadat we onze caravannetje weer snel naar onze zin geïnstalleerd hebben, kan deel vier van onze Roadtrip door Nederland beginnen. 

We hebben onze Roadtrip zo ingedeeld, dat we op deze camping een dag langer zouden verblijven om tot rust te komen. Lydia kiest ervoor om gelijk van die rust te gaan genieten. Na het inrichten van ons plek en foto’s maken duikt ze met een goed boek in de hangmat die een mooie strategische plek op de camping heeft. Martijn besluit om een mooie route van 10 km te gaan hardlopen in het natuurgebied Easterskar. Inmiddels heeft Lydia kennis gemaakt met de hond van de camping. Een prachtig lieve zwarte labrador die luistert naar de naam Sukha. Na het chillen zijn we naar het naastgelegen Heerenveen gereden. Daarna heerlijk in het zonnetje koken zodat we romantisch op de picknicktafel konden dineren met een prachtig uitzicht. ’s Avonds is de camping heerlijk rustig en hebben we nog lang onder de luifel genoten van spelletjes onder het genot van een drankje. 

De volgende dag stond weer in het teken van een fietstocht. Dit keer een mooie verre fietstocht rondom De Fryske Marren. Via de Knooppunten App hadden we een mooie fietstocht rondom het Tjeukemeer samengesteld. Helaas liet de app ons dit keer in de steek en hebben we de fietsroute diverse keren moeten aanpassen. Maar wat is het daar mooi! Na een km of 40 zagen we onverwacht het plaatsje Woudsend op een bord staan. We keken elkaar aan want via ons platform “Nederland wat ben je mooi” komen we dit mooie plaatsje altijd tegen. Al snel besloten we om de fietstocht wat verder uit te breiden om het Slotermeer heen zodat we het plaatsje Woudsend aan konden doen. En daar hadden we geen spijt van want Woudsend overtrof alle foto’s die wij de afgelopen maanden gezien hadden. Na een mooie wandeling door het dorp en een heerlijke lunch zijn we verder gefietst langs de mooie dorpjes Balk, Sloten en St. Nicolaasga. Wat hebben wij genoten van deze mooie Friese plaatsjes. Het enige nadeel was dat we nog wel een heel stuk terug naar de camping moesten fietsen. Uiteindelijk bleek dat de fietstocht maar liefst 86 km betrof. Benieuwd naar onze route? Klik dan hier.

Terug op de camping bleek weer hoe gastvrij Catharina is. Ze was gelijk in voor een praatje en benieuwd naar onze verhalen. Tevens nam ze onze was voor lief om deze goed te laten drogen. Wij konden onder de luifel nog even genieten van het goede weer want de dagen erna beloofde het niet veel goeds. Dit keer zaten de weergoden er helaas niet naast. In de nacht begon het te regenen en dat hield het 24 uur lang aan. In Heerenveen was een nieuw record aan water gevallen en de straten van Woudsend waren zelfs onder water gelopen. Gelukkig kregen we wat tips van Catharina en hebben we die dag gebruik gemaakt van de auto om een bezoekje te brengen aan Appelscha en Sneek. Ondanks het mindere weer hebben we toch nog veel gezien op de extra dag in Friesland.

Ben je op zoek naar rust en ruimte en is luxe niet belangrijk? Dan is camping “De Frije Fries” een ideale uitvalsbasis om Friesland te gaan ontdekken. Lieve eigenaren, mooie plekken en prachtige uitzichten dat is waar camping “De Frije Fries” voor staat. Wij hebben er genoten.

Campingkenmerken:

  • Knusse natuurcamping
  • Simpel maar zeer schoon sanitair
  • Gezamenlijke kampvuurplek
  • Prachtige omgeving met weidse uitzichten
  • Midden tussen De Fryske Marren en It Eaterskar
  • Mooie uitvalsbasis om Friesland te gaan ontdekken

Campinginfo:

Minicamping De Frije Fries
Schoterweg 2
8462 TD  Rotstergaast

06-12698880

www.defrijefries.nl
welkom@defrijefries.nl
welkom@defrijefries.nlwelkom@defrijefries.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.