Oetdoor

Lochem (tegenwoordig Haarlo)

Oetdoor Lochem

Lochem, in Scandinavische sferen

Toen we tijdens de voorbereiding Oetdoor op internet tegen kwamen, wisten we het gelijk, die moet in de Roadtrip ingepland worden. De verwachting was dat deze camping het hoogtepunt van de Roadtrip 2021 zou moeten worden.

De combinatie van Scandinavische sferen en een Nederlandse camping, dat moet toch een topcombinatie zijn. Lydia heeft een zwak voor Zweden en ook Martijn droomt van een wintervakantie in Lapland. Lydia heeft zelfs een tijdje in Zweden gestudeerd en ze heeft voor een bekend groot Zweeds bedrijf gewerkt, dus de verwachtingen zijn hoog.

Oetdoor is een kleinschalige camping gelegen op een gehuurd deel van een andere camping in het Achterhoekse Lochem. Vanuit Friesland is dit op de terugweg naar Nijmegen dus ideaal voor het laatste verblijf van onze Roadtrip. Onze verwachtingen waren hoog dus we waren ons ook bewust dat het eventueel een tegenvaller kon worden. Na een voortvarende reis kwamen we wederom veel te vroeg aan op de bestemming. Door het mooie weer was het rustig op de camping en gingen we via het veld met de Bell-tenten op zoek naar de eigenaar. Die was nog niet aanwezig maar een werknemer stond ons netjes te woord en liet ons de keuze uit twee plekken zien. Helaas was op het eerste oog het veldje voor de caravans en tenten lang niet zo sfeervol als het veldje met de Bell-tenten aan het watertje. 

Uiteindelijk kozen we voor de plek met wat meer vrijheid en ruimte en gingen ons snel installeren. Inmiddels was eigenaresse Manon gearriveerd dus tijd voor een leuke kennismaking. Na een enthousiaste uitleg van het ontstaan van deze mooie camping, haar ambities en toekomstplannen gingen we de camping verder verkennen. Het deel van camping Oetdoor was prachtig met de animatie kiosk, receptie, houthak/kampvuurplaats, de Bell-tenten, het BBQ Stuga, het poeltje,de hottub en het meertje. Daarbij waren de faciliteiten van de andere camping zoals het sanitair, het (indoor)voetbalveld en het voetgolf parcours een welkome aanvulling.  

Het mooiste van Oetdoor is dat het Scandinavisch ademt. Eigenaresse Manon doet er alles aan om het ook echt Scandinavisch te laten overkomen. In de receptie (Stubli) is dan ook alles aanwezig voor outdoor cooking en dit is kosteloos te gebruiken. Voor ons dus een reden om een vuurschaal met driepoot te reserveren, hout te bestellen en pannen uit te zoeken. Nog even snel naar Lochem fietsen voor een stadswandeling en boodschappen halen voor het buiten koken. Dol enthousiast kwamen we terug op de camping en zijn we in het zonnetje gelijk begonnen met het koken bij Ons Keetje. Dit gaf ons het ultieme outdoor, of moeten we zeggen ‘Oetdoor’- gevoel. Wat geeft dit een groot geluksgevoel. Onder het genot van lekkere drankjes hebben wij het dan ook erg laat gemaakt. 

De volgende dag stonden we vol energie op en konden we heerlijk in het zonnetje ontbijten. We wilden graag één of twee nachten bijboeken, maar waren nog niet zeker of dit mogelijk was. Manon was pas in de middag weer aanwezig dus we besloten we om ons vaste fietstochtje te doen. Op internet hadden we een fietsroute tussen de mooie stadjes Lochem en Zutphen gevonden die niet te lang was, namelijk fietsroute Berkelland. Al snel bleek dat het niet altijd mee viel om de bordjes goed te volgen maar we kwamen goed aan in Zutphen. Wat een mooi stadje is dat. Prachtig om doorheen te wandelen en te genieten van al het moois. Na een lunch en een borrel was het tijd om de terugweg in te zetten. Benieuwd naar onze route, klik dan hier.

Helaas sloeg de vermoeidheid van de Roadtrip toe en was het een taaie en zware terugweg naar de camping. Eenmaal uitgeput terug op de camping kregen we goed nieuws van Manon want we konden op deze plaats ons verblijf zeker met één nacht verlengen. Dit gaf meteen weer energie.
Later bleek dat als we wilde verhuizen dat we zelfs twee nachten langer konden blijven. Dit sloegen we zeker niet af want we waren er nog niet aan toe om naar huis te gaan.

 

Wat niet mag ontbreken aan de totaalbeleving bij Oetdoor is de hottub. Dit zou volgens de vooraf gemaakte plannen onze laatste avond van de roadtrip zijn, dus we hadden de hottub als afsluiter geboekt.  Gezien we mochten verlengen was het niet de laatste avond, maar we konden mooi vieren dat we langer mochten blijven.
De Wildernis spa, zoals de hottub  wordt genoemd, is geplaatst aan rand van de camping, het uitzicht is prachtig! De Wildernis spa kun je afhuren, compleet met ligstoelen, handdoeken en een flesje Achterhoekse bubbels. Dat was samen heerlijk genieten onder de sterrenhemel. Je stook zelf de kachel op om vervolgens heerlijk te ontspannen. Wat een heerlijke beleving.

Na een heerlijke ontspannen avond was het de volgende dag tijd voor wat nieuws. Je mag bij Oetdoor gratis gebruikmaken van hun kano’s, sup’s en fietsen. We hadden beiden het suppen wel eens kort geprobeerd, maar wilden nu er toch eens echt voor gaan. We hadden 2 sups gereseveerd en vertrokken in het begin van de middag met de sups richting de nabijgelegen Bolksbeek. Een heerlijk rustige beek waar je op je gemak kunt leren suppen (of kanoën). Wat een ervaring was dat. Urenlang hebben we samen genoten op het water en in het zonnetje. Moe maar voldaan gingen we terug naar de camping en ook daar genoten we weer van de heerlijke sfeer die er heerste. Wederom staken we de vuurschaal aan om lekker buiten te koken. Na het eten hadden we weer energie en maakte we nog een heerlijke avondwandeling rondom de camping. Uiteindelijk sloten we ook deze avond weer in de late uurtjes af omdat het zo gezellig was bij het kampvuur en de sfeer op de camping.

De dag erna stond de “grote” verhuizing op het programma. Manon had met de andere camping (de Waltakke) geregeld dat we nog een nachtje extra op een ander veld konden verblijven. Hemelsbreed moesten we dus 7 meter verplaatsen (aan de andere kant van een heg). Met kunst- en vliegwerk en zo weinig mogelijk inspanning stonden we binnen een half uur op een andere plaats en konden we ons verblijf op Oetdoor onverstoord voortzetten. Helaas was het weer wat minder geworden maar we besloten toch om een mooie lange wandeling te maken in de regio. Ook hier was het prachtig en we genoten van de omgeving. Het werd echter steeds donkerder dus we moesten even schuilen. Uiteindelijk hebben we een heerlijke wandeling gemaakt en gingen we ons opmaken voor de laatste nacht van onze Roadtrip 2021. Nog één keer een kampvuur, nog één keer buiten koken, nog één keer genieten van een lekkere borrel, nog één keer gezellig een spelletje Yahtzee en dan voor de laatste keer na 27 nachten samen slapen in een bedje van 120 cm in Ons Keetje . 

Het was vrijdag 27 augustus en het was dus nu echt definitief de laatste dag van onze vakantie: 13 dagen samen met onze vier jongens op de camping en 14 dagen samen onze Roadtrip door Nederland. Tijd om af te breken en alles netjes op te bergen. Voor de laatste keer Ons Keetje  achter de auto en terug naar Nijmegen. Wat hebben wij genoten van deze Roadtrip en wat is Nederland prachtig.
Vijf verschillende regio’s die allemaal heel divers, maar even mooi zijn. 

We beseffen wederom: Nederland wat ben je mooi!

Na het schrijven van deze Blog over Oetdoor is er inmiddels nieuws van Manon. Ze heeft onlangs een andere camping overgenomen en ze gaat daar haar op eigen benen een nieuwe Oetdoor beginnen. De nieuwe camping is gelegen in het Achterhoekse Haarlo en ze gaat het Scandinavische concept verder uitbreiden. Wij kijken er naar uit en grote kans dat we de nieuwe Oetdoor opnemen in de Roadtrip door Nederland 2022.
We wensen Manon en haar team heel veel succes met haar nieuwe camping, wij hebben alle vertrouwen in het succes!

Campingkenmerken:

  • Mooie camping in Scandinavische sfeer
  • Compleet ingerichte Bell-tenten te huur
  • Zeer net en schoon sanitair
  • Voor alle gasten toegankelijke kampvuurplekken 
  • Gratis gebruik van fietsen, sups, kano, kookgerei, enz.
  • Ook geschikt voor kinderen
  • Drankjes, ijsjes etc te verkrijgen bij de receptie

Campinginfo:

Oetdoor Camp
Hogebrugweg 4
7273 PB  Haarlo

0573-745007

www.oetdoor.nl
info@oetdoor.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *