De Wildhoeve

Emst

Epe

Luxe, ontspanning en avontuur

In de zomer gaan wij altijd kamperen met onze vier kinderen. Dat zijn vier jongens tussen de 7 en 12 jaar dus het valt niet altijd mee om daar een geschikte camping voor te vinden. Papa en mama hebben het liefst een kleinschalige charme camping, maar de interesse van de jongens varieert tussen een uitdagende speeltuin, zwembad met glijbanen en het liefst een mooi panna voetbalveld. Dan kom je al snel bij een grote mega-camping uit. Helaas geniet dat niet de voorkeur van ons, maar wij beseffen ook dat de jongens behoefte hebben aan een leuke, actieve vakantie. Het is dus ieder jaar weer een uitdaging om een camping te vinden die aan alle wensen voldoet.
 
In de zomer van 2020 viel onze keuze op camping De Wildhoeve in Emst. Via een tv-programma op RTL4 werden we getriggerd door deze camping en zijn we ons er verder in gaan verdiepen. Het is een vijf sterren camping, maar we hadden het idee dat het niet echt super mega zou zijn. We konden een mooi oud caravannetje lenen en we hebben zelf een ruime tent. Niets stond een reservering in de weg. Dertien dagen en we konden zelf nog een mooie plek uitzoeken. Het was overigens de eerste echte lange vakantie met ons samengestelde gezin, dus best spannend. De voorbereidingen verliepen goed, dus we konden op zaterdagochtend met twee auto’s en een geleende caravan op weg naar Emst.
 
Aangekomen op de camping konden we direct door naar de gereserveerde plek. De eerste indruk was direct goed. Uiteraard is de camping groot en druk, maar er hangt een bepaalde sfeer, die toch doet denken aan de charme campings waar wij graag komen. De uitgekozen plek voldoet precies aan wat wij voor ogen hadden. Nog even goed kijken wat de beste opstelling van de tent en ons bijzet-caravannetje is en dan snel alles opzetten en installeren. De jongens gingen de camping verkennen, zodat wij rustig onze gang konden gaan. Al snel stond alles, dus konden wij ook de camping en omgeving gaan verkennen. Het was de eerste echte vakantie in de Covid19 periode, dus het was even aftasten en uitzoeken wat de mogelijkheden waren. Het binnenzwembad moest telkens gereserveerd worden, dus daar moesten we de hele vakantie wel goed rekening mee houden.
Vanaf de eerste minuut hadden we absoluut geen spijt van onze keuze. De jongens kunnen zich prima vermaken in het binnen- en buitenzwembad, de vele speeltuinen, fietscrossbaan en het veld om te voetballen en wij hadden een mooie rustige plek onder de bomen waar we heerlijk konden genieten. De camping ligt aan de rand van de Veluwe, zodat je direct het bos in kunt lopen. Het is een aanrader om tegen schemering met je kinderen een boswandeling te gaan maken, want dan is de kans groot dat je verschillend wild spot zoals hertjes en zwijntjes. Dit kan georganiseerd met een boswachter, maar je kunt ook zelf op pad. Naast boswandelingen is het ook heerlijk om de Veluwe op de mountainbike te gaan verkennen. Op de camping kun je goede mountainbikes huren, dus die hoef je niet allemaal mee te nemen. Wij hebben dit ook gedaan en hebben met z’n zessen een mooie grote ronde over de Veluwe gemaakt. Dit was toch wel een van de hoogtepunten van de jongens en dus ook voor ons. Echt genieten. Martijn kon zijn hart ophalen door meerdere keren verschillende trailruns te lopen in de bossen, terwijl Lydia vanuit de camping de omgeving kon gaan verkennen op haar racefiets. 

Uiteraard bleven de jongens graag op de camping, want die vermaken zich prima in de zwembaden.Tevens werden er diverse voetbalactiviteiten georganiseerd waar ze aan deel konden nemen. In de omgeving is ook genoeg te doen om je goed te vermaken. Naast de mooie natuur van de Veluwe ligt de camping in de buurt van tal van mooie dorpen en steden, veel attractieparken, musea, cultuur en wellness. Wij hebben o.a. een bezoek gebracht aan De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren. Dit is echt een aanrader om met je kinderen heen te gaan. Een combinatie van lekker spelen en creatief bezig zijn.

Dit was onze eerste lange vakantie als samengesteld gezin en het is super goed bevallen, mede door de geweldige camping De Wildhoeve en het gastvrijheid en service van het personeel. We waren echt aangenaam verrast dat een grote vijf sterren vakantie ook gezellig en knus als een charme camping aan kan voelen. Wij gaan liever niet terug naar dezelfde camping, omdat we zoveel mogelijk verschillende plekken willen ontdekken, maar camping De Wildhoeve is wel een ideale camping waar we met onze kinderen graag komen. 

Vanwege de vele leuke opmerkingen en reacties op ons geleende caravannetje, hebben we besloten om zelf een klein oud caravannetje te gaan zoeken. Hiermee is het avontuur van Ons Keetje ontstaan. https://nederlandwatbenjemooi.nl/opknappen_caravan/

Campingkenmerken:

  • Middelgrote camping
  • Hele groene camping
  • Binnen en buiten zwembad
  • Aan de rand van het bos (waar je kunt wild spotten
  • Sportveld
  • Schoon sanitair

 

Campinginfo:

Camping de Wildhoeve

www.wildhoeve.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *