In de Polder

Lage Zwaluwe

Camping In de Polder

Loeigezellige uitvalsbasis voor de Biesbosch

De auto met de tent weer was weer ingepakt, Lage Zwaluwe stond op de planning als uitvalsbasis voor de Biesbosch. De vierde bestemming van onze roadtrip: camping In de Polder.
Deze bijzonder mooie groene camping ligt net buiten het dorp achter het erf van de boerderij. Omdat we ruim voor aankomsttijd aan kwamen besloten we eerst per fiets al vast de omgeving te verkennen. Lage Zwaluwe wordt ook wel de voortuin van de Biesbosch genoemd en ligt  aan de rivier de Amer. Het dorp zelf is vrij klein en ze moeten het vooral hebben van de mooie natuur en de jachthaven. Na onze eerste indruk van Lage Zwaluwe en heerlijke lunch fietsen we terug naar de camping waar we hartelijk ontvangen werden.

Op de camping

Achter de boerderij lag werkelijk waar een schitterend aangelegde camping rondom een vijver met prachtige uitzichten. Het leuke was dat we zelf een mooie plek uit mochten zoeken. Dit viel niet mee, want de relatief kleine camping had heel veel mooie plekken. Uiteindelijk kozen we een mooie plek met aan de ene kant de vijver en de andere een mooi uitzicht over de polder.

We plaatsten de tent strak langs een pad waar later bleek dat hier meerdere keren per dag veel koeien, stieren en kalfjes voorbij kwamen. Vaak bleven ze lang staan grazen bij ons plekje. Even daarna kwamen er ook kippen en een haan een kijkje nemen bij onze tent. Kortom: een geweldige plek op een hele mooie charmante camping. We sloten de dag af met een wandeling in en rondom het dorp. Tevreden met onze mooie plek sloten we de eerste dag op de camping af.

Na een goede nacht hebben we wederom lekker buiten kunnen ontbijten. We besloten een keer wat langer de tijd te nemen op de camping. Aan het einde van ochtend pakten we de fiets richting de jachthaven. We hadden voor die middag een bootje gehuurd bij Sloepverhuur Brabantse Biesbosch. Eenmaal aangekomen bleek dat we ons een uurtje hadden vergist in de tijd, dus we moesten even wachten. Dat wachten was geen straf, want ze hebben een fijn terras en heerlijke ice-koffie. Na een uurtje genieten op het terras kregen een duidelijke uitleg over de sloep konden en kon onze vaartocht starten. Het was even wennen aan de boot, maar al snel staken we het kanaal over naar de Biesbosch.

Het was deze middag een zeer aangename temperatuur voor een middagje op het water (ca. 26/27 graden) dus dit was volop genieten. We hadden van te voren een mooie route mee gekregen die we in vier uurtjes die we in vier uur konden varen. We genoten volop. Wat is de Biesbosch mooi en wat was het weer ook super. Voor de lunch hadden we een lekker kaasplankje meegenomen en wij vonden dit moment zeer geschikt om voor het eerst ons eigen gebrouwen ONS Biertje Tripel te proeven. We legden de boot stil op een mooie plek op het water door de anker uit te gooien. Na de lunch volgde de terugtocht naar de sloepverhuur. Omgeven door al het water en al het groen was het alleen maar genieten.

Varen in de Biesbosch

Op de terugweg reden we nog even langs de supermarkt voor wat lekkers voor op de BBQ. Ook tijdens het eten kwamen de koeien, stieren en kalfjes weer even buurten en kijken wat er bij ons op de bord lag. Na het eten hebben we nog een rondje over de mooie camping gemaakt en zijn we lekker gaan douchen. Ook de achtste nacht in de tent hebben we weer heerlijk geslapen. Die nacht werden we echter wakker van een raar geluid. Wat bleek? Vanuit onze slaapcabine keken we door de tochtluiken oog in oog met een koe die het gras langs onze tent aan het weg grazen was, een geweldige ervaring. ’s Morgens werden we ondanks het onverwachte nachtelijke bezoek van de koe uitgerust wakker. We konden nog de hele ochtend rustig aan genieten op de camping, omdat we wat later mochten vertrekken. Hiermee namen we voor deze roadtrip, afscheid van het campingleven, voor de laatste nacht konden we heerlijk genieten in een wellness hotel . Het campingleven hier afsluiten was zeker geen straf. We raden iedereen aan hier een keer te boeken en zelf te ervaren hoe mooi en fijn deze plek is.

Campingkenmerken:

  • Je mag zelf je plek uitzoeken
  • Simpel maar schoon sanitair
  • Rust en ruimte
  • Je maakt het boerenleven van dichtbij mee
  • Avontuurlijk voor kinderen
  • Kampvuurplaats

Campinginfo:

Camping In de polder
Groenendijk 35
4926 RE Lage Zwaluwe

info@groenecampingindepolder.nl
mobiel-geversduin.png +31 (0) 6 421 561 25

www.groenecampingindepolder.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *