Geversduin

Castricum

Camping Geversduin

Het Noordholland Duinreservaat en nog meer moois

Met pijn in ons hart moesten we de mooie camping de Waps in Oudemirdum verlaten. Gelukkig konden we tijdens de autorit naar onze volgende bestemming nog even genieten van het mooie Friesland. Uiteindelijk vervolgde we onze roadtrip via de Afsluitdijk naar Noord-Holland. Het was een mooie rit van 140 km voor we aankwamen in Castricum op camping Geversduin, gelegen in het Noordhollands Duinreservaat.

Het was even schakelen, want wij hadden ons niet goed ingelezen en in ons hoofd was een charme camping ook een relatief kleine camping. een andere aankomst voorgesteld. Maar al snel zagen we een grote drukte, veel animatie en  rondom de receptie krioelde het van de mensen.  De zoektocht naar ons plekje bleek geen makkelijke opgave, de camping was zo groot,  maar na een tijdje ronddwalen op de camping hadden we ons plekje gevonden. Gelukkig was het wel een mooi plekje op een rustig deel met een picknick tafel, een hangmat en zonder stroom (maar dat hebben we vakkundig opgelost). Uiteindelijk gaf het plekje een goed gevoel maar moesten we de grote, drukke camping wel even laten bezinken.

Op de camping

Noordhollands Duinreservaat

Ook het verkennen van de camping was niet echt een groot succes, keer op keer raakten we de weg kwijt. Daarom besloten we om de auto naar het centrum te pakken om boodschappen te doen voor het eten. Het centrum van Castricum is groot en er is veel te doen, maar ons doel was dit keer om alleen een supermarkt aan te doen. Na het eten hebben we de fiets gepakt om de omgeving te gaan verkennen en dit maakte erg blij. Camping Geversduin ligt middenin het Noordhollands Duinreservaat, dus vanaf de camping fiets je zo de duinen in. Hiervoor heb je een speciaal pasje nodig om jezelf te begeven in dit mooie natuurgebied (dit zit bij je kosten voor de camping inbegrepen). Elke verkochte kaart draagt rechtstreeks bij aan het beheer en behoud van de duinen.

Via de mooie duinen kun je naar de stranden van Castricum aan Zee, Heemskerk of Wijk aan Zee. Wij kwamen uiteindelijk uit bij Castricum aan Zee. Aangezien het al later op de avond was, was het erg rustig op het strand en hebben wij tijdens de strandwandeling genoten van een schitterende zonsondergang. De schemering viel snel in, dus het was voor ons nog een spannende terugweg door het duingebied waar we onverwachts oog in oog stonden met gigantische buffels.

Gelukkig liep dit goed af en kwamen we voldaan aan op de camping waar we nog lang hebben genoten van een zwoele avond en lekkere drankjes.

De volgende dag hebben we heerlijk ontbeten en gingen we ons opmaken voor een lange fietstocht door het Noordhollands Duinreservaat. Na een paar km genieten van de mooie natuur hadden we al zin in koffie en hebben we heerlijk genoten van koffie met gebak bij Johanna’s Hof. Dit was een mooi terras waar kinderen lekker kunnen spelen en dieren kunnen kijken op de kinderboerderij. Nadat wij de benodigde cafeïne binnen hadden konden we de fietstocht verder voortzetten richting Egmond aan Zee.

Het was inmiddels al richting het middaguur en het werd al erg warm (30+ graden). We besloten dus om even lekker te genieten van het mooie strand en de zee van Egmond aan Zee. Voordat we verder zouden gaan fietsen hebben we nog een strandpaviljoen aangedaan voor een lekkere  lunch.

 

Fietsenroute

Alkmaar

Voldaan stapte we weer op de fiets en in de volle zon zette we de fietstocht voort richting Alkmaar. Ondanks dat het verder fietsen is, besloten we om de knooppunten aan te houden en dat was geen verkeerde keus. Via een mooie route fietste we zo het centrum van Alkmaar in. Hier hebben we de stad verder te voet verkent. Ondanks de enorme hitte hebben we veel gezien en genoten van de stad Alkmaar. Aan het einde van de middag besloten we om onze fietstocht voort te zetten via de knooppunten door Heilo naar de camping. Ook dit was weer een mooie route waar we hebben genoten van de uitzichten. Terug op de camping moesten we even bijkomen van de lange fietstocht want dit was de langste fietstocht die we ooit samen gemaakt hadden.

Onze totale fietstocht vind je hier.

Genietend op ons mooie plekje in de hangmat met een lekker biertje kwamen we tot de conclusie dat het niet onze camping was maar dat het wel een hele mooie natuurcamping is voor gezinnen. Wij zullen er zelf niet snel weer voor kiezen vanwege de grote, maar het is wel een aanrader voor mensen die van grotere campings houden, want de camping en de ligging is erg mooi.

Inmiddels waren we weer wat fitter en zijn wij weer op de fiets gesprongen door de duinen naar het strand. Dat ons richtinggevoel niet best is, dat wisten we want ook nu hadden we weer veel moeite om het strand te vinden. Al met al kwamen we na toch weer veel extra km’s bij het strand aan. Het was weer een mooie zwoele avond en erg rustig op het strand. Dit keer hadden we allemaal lekkere hapjes en biertjes mee genomen en hebben we tijdens de zonsondergang samen heerlijk gegeten en genoten. Na een korte wandeling moesten we nog een keer met zadelpijn op de fiets springen om terug naar de camping te gaan. Uiteindelijk hebben we deze dag bij elkaar ruim 70 km gefietst en gewandeld en dat op een gewone stadsfiets. We waren best trots op ons zelf. Moe maar voldaan hebben we nog lang voor de tent genoten van een paar lekkere biertjes. Na een goede nacht hebben we lekker ontbeten en konden we de tent weer inpakken om onze reis te vervolgen.

Strand

Campingkenmerken:

  • Zeer grote bosrijke camping 
  • Mooi sanitair
  • Alles aanwezig op het park
  • Mooie, unieke accomodaties te huur
  • Veel te doen voor kinderen
  • Aan de rand van de duinen
  • Duinkaart inbegrepen bij verblijf op de camping

Campinginfo:

Camping Geversduin
Beverwijkerstraatweg 205
1901 NH Castricum 

info@groenecampingindepolder.nl
mobiel-geversduin.png +31 (0) 6 421 561 25

www.groenecampingindepolder.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *